LES CLAUS DE LA MOBILITZACIÓ

¿Per què protesten els camioners de Barcelona?

Asseguren que l'Ajuntament incompleix l'acord que els permetia circular per la ronda Litoral

45995109 60

45995109 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La marxa lenta de camions que ha comportat el col·lapse circulatori a les rondes de Barcelona té el seu origen en el presumpte incompliment de l’Ajuntament de Barcelona del principi d’acord que permetia circular als transportistes per la ronda Litoral. La mobilització, convocada per l’Associació de Transportistes del Port de Barcelona (Sintraport), es repetirà divendres vinent, 30 de novembre, i dimecres 5 de desembre, vigília del megapont de la Constitució.

Segueix aquí les incidències de la protesta dels camioners a les rondes.

Notícies relacionades

El 15 de novembre passat, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat va informar que s’havia aconseguit un principi d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona i les associacions de transportistes del Port de Barcelona perquè els vehicles pesants puguin circular per la ronda Litoral. El departament va informar que l’entesa vol "fer compatible i permeable" el trànsit de camions amb contenidors del Port amb la resta de vehicles que circulen per la ronda, sobretot en sentit nord, per això aquests tindran un règim de circulació similar al dels autobusos.

Després d’aquest principi d’acord, els camioners asseguren que han sigut denunciats sistemàticament per la Guàrdia Urbana. Les protestes, asseguren els responsables sindicals,  tenen com a objectiu “traslladar el seu malestar i desconfiança sobre la veritable voluntat d’una part de les administracions implicades”.