MARXA CONTRA COLAU

Protesta veïnal contra la "Barcelona que no funciona"

Veïns de set barris marxaran dissabte contra "la degradació i la inseguretat" que pateixen Ciutat Vella i el seu entorn

zentauroepp44695413 barceloneta180818205844

zentauroepp44695413 barceloneta180818205844 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre columnes que s’uniran en un atac coordinat contra una Barcelona que, al seu entendre, no funciona. Associacions de veïns, entitats i residents a títol personal han convocat dissabte una manifestació que acabarà a la plaça de Sant Jaume per fer-li veurea l’alcaldessa Ada Colau que al districte de Ciutat Vella, i en altres zones limítrofes, la "degradació i la falta de seguretat" és insuportable. 

Ho han anomenat "tsunami veïnal". Per a molts serà un vàlvula d’escapament després d’un estiu complicat. Molts diran que no ha sigut excepcional, que juliol i l’agost ha deixat allò de sempre: ‘botellón’, festa desmesurada, venda ambulant descontrolada. Però molts altres diran que en aquests mesos han viscut situacions excepcionals: violentes baralles, molta brutícia, atracaments, narcopisos, la perillosa tornada de drogues que es creien que anava de baixa. Aquests segons són els que s’espera que es manifestin des de la Rambla, la Barceloneta, la Vila Olímpica i el Fòrum.

Les columnes

S’esperen barcelonins indignats del Poble-sec, el Gòtic, la Barceloneta, Vila Olímpica, Poblenou i el Besòs i Maresme, els barris que s’espera que se sumin, en una mesura més o menys gran, això s’haurà de veure, a la protesta del cap de setmana. Les quatre columnes han quedat a Via Laietana a les 18 hores per entrar al cor polític de la capital catalana junts pel carrer de Ferran. A les 18.30 hores se’ls espera a Sant Jaume, on hi haurà la lectura d’un manifest que no escatimarà crítiques contra Colau i contra la regidora de Ciutat Vella, l’abans activista veïnal Gala Pin

L’agost passat ja hi va haver diverses concentracions a la Barceloneta (l’última va congregar unes 700 persones) en vista de la situació que s’ha viscut en aquests carrers durant l’estiu. D’aquest barri ha sortit precisament la idea d’unir veus "contra problemes que s’arrosseguen des de fa molt temps". És una incògnita el total de ciutadans que s’hi afegiran, però tant veïns del Gòtic com de la Vila Olímpica o el Poblenou ja han anunciat la seva intenció de ser-hi presents. 

Notícies relacionades

Des de la Vila Olímpica sortiran des de la plaça dels Voluntaris. S’hi afegiran molts dels residents als carrers pròxims a la zona de lleure nocturn, farts del’incivisme que pateixen (sobretot els que viuen a l’entorn de la parada de metro de l’L4). També des del Raval es congregaran, entre d’altres, afectats pel ‘botellón’ i els grafiters de la plaça de Castella

Ciutat Vella s’està convertint en un autèntic cavall de Troia per a Colau. El 8 d’agost ja va haver de passar pel tràngol de ser reprovada per tota l’oposició, excepte la CUP. Va passar durant una comissió extraordinària sol·licitada per la resta de grups, preocupats per la inseguretat i l’incivisme. Tot això passa, tothom n’és conscient, a vuit mesos de les eleccions municipals.