EL CAP DE SETMANA PASSAT

Colau reclamarà als CDR els danys per l'ocupació de la Model

El PP reclama iniciar el procediment per infracció de les ordenances municipals

L'alcaldessa accepta, però defensa l'acció perquè és símptoma de "fortalesa democràtica"

modelo

modelo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que reclamarà als Comitès de Defensa de la República (CDR) que van ocupar l’antiga presó Model el cap de setmana passat el rescabalament dels danys puntuals que haguessin pogut causar.

Colau ha precisat que l’ocupació va ser "temporal", "respectuosa" i "pacífica" i que el procés administratiu de rescabalament és l’"ordinari" i "s’actua com sempre" que hi ha indicis de danys.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha acceptat el prec d’iniciar el procediment per infracció de les ordenances municipals per l’ocupació de l’equipament municipal que li ha formulat el PP en el ple, però ha remarcat que és una "ferma defensora del dret a protesta" i que aquestes accions són símptoma de "fortalesa democràtica".

Davant la insistència del regidor popular Javier Mulleras que a Barcelona okupes i independentistes tenen "immunitat" i "barra lliure" perquè són "amics ideològics" del govern municipal, Ada Colau ha assenyalat indignada que "el PP no suporta la democràcia" i davant de qualsevol discrepància aplica la llei mordassa i el "tots a la presó".