mapa escolar

Picabaralla a l'Eixample pel nou institut públic Angeleta Ferrer

Les famílies de l'escola Els Encants reclamen l'obertura per donar cabuda a gairebé un centenar d'alumnes d'ESO nous

El Consorci d'Educació n'ha posposat l'anunciada estrena i distribuirà els estudiants entre el Pau Claris i el Fort Pius

zentauroepp41874363 encants180201182903

zentauroepp41874363 encants180201182903 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez

Mig centenar de pares d’alumnes del col·legi públic Els Encants, a la Dreta de l’Eixample de Barcelona, es van concentrar ahir davant la seu del Consorci d’Educació per exigir a l’organisme que rectifiqui en la seva decisió de no obrir el curs vinent 2018-2019 l’institut de secundària Angeleta Ferrer, com havia promès. El Consorci, format pràcticament al 50% per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, va comunicar la setmana passada que la inauguració del nou centre es posposaria, després de rebre diverses opinions contràries a l’estrena.

«Nosaltres només demanem que s’escoltin totes les opinions, no només les dels contraris al projecte»,  va reclamar Anna Oriol, presidenta de l’associació de famílies d’alumnes (AFA) d’Els Encants. Els pares d’aquesta escola, que es va donar a conèixer a la ciutat com una de les pioneres en la utilització de noves metodologies docents, han aconseguit que dimarts que ve els atenguin responsables del Consorci.

«No estem demanant que ens facin un institut a mida, amb el mateix projecte pedagògic: només estem demanant un centre més a l’Eixample, on hi ha una evident falta de places públiques per estudiar secundària», va afegir l’Oriol. «Serà un centre educatiu per a tothom, també per a la resta d’escoles de primària del districte», va subratllar la presidenta de l’AFA.

Arran de les pressions rebudes des que es va fer públic que s’avançava l’obertura de l’Angeleta Ferrer (inicialment prevista per al curs 2020-2021), el Consorci d’Educació de Barcelona va optar perquè, en lloc de posar en marxa un nou institut, el curs que ve els instituts Pau Claris i Fort Pius tinguin un grup addicional (bolet) a primer de l’ESO. D’aquesta manera, s’atendrà la demanda creixent de places de secundària, que es calcula que serà de 68 alumnes nous a la zona de la Dreta de l’Eixample i de 24 més al barri de la Sagrada Família.

Segregació escolar

Notícies relacionades

Els opositors a l’escola Angeleta Ferrer, un centre que paradoxalment el districte reivindica des de fa 18 anys («abans que existís fins i tot el col·legi d‘Els Encants», destaquen els pares d’aquesta escola), al·leguen que amb la seva posada en marxa es truncaria el projecte iniciat fa un parell de cursos per combatre la segregació escolar a la zona. 

De fet, els seus arguments van comptar amb el suport decidit del Consell escolar municipal de la Dreta de l’Eixample, un organisme consultiu en què participen pares d’alumnes, directors i mestres de centres educatius i representants de l’Ajuntament de Barcelona.