UNA ESPÈCIE QUE CAUSA MOLÈSTIES

Sacrificats més de 900 coloms de la plaça de Catalunya

L'ajuntament diu que suposaven un risc sanitari per a la Fira de Consum Responsable que se celebra en aquest espai

zentauroepp17135034 29 09 2011  barcelona  turismo   turistas en barcelona  foto170111102320

zentauroepp17135034 29 09 2011 barcelona turismo turistas en barcelona foto170111102320 / JONATHAN GREVSEN

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha capturat i sacrificat 923 coloms pel risc sanitari que suposaven per a la Fira de Consum Responsable que se celebra a la plaça de Catalunya de Barcelona aquest Nadal, segons ha indicat l'agència municipal.

El grup del PDECat a Barcelona ha preguntat al govern municipal que encapçala Ada Colau qui va donar l'ordre de capturar i eliminar aquests coloms la setmana passada i si això és compatible amb el mètode ètic de control d'aus que se segueix a l'ajuntament des del mandat anterior.

Fonts de l'ASPB consultades per Efe han explicat que les captures recurrents de coloms ja no es fan i que només es porten a terme en cas de risc sanitari, com ha passat en aquesta ocasió, amb el desplegament d'una fira on s'ofereixen aliments, molts d'ells frescos i sense envasar.

Notícies relacionades

L'ASPB ha assenyalat que la població de coloms de la capital catalana és "susceptible de transmetre microorganismes com el bacteri de la salmonel·la o el bacteri campylobacter".

El regidor del PDECat Jordi Martí ha presentat una bateria de preguntes a l'executiu municipal per conèixer detalls sobre els episodis de captura i eliminació de coloms.