BARCELONEJANT

Pocions d'amor a tres euros

Harry Potter sortiria d'aquí amb la Visa tremolant. És la BCN PotterCon, una convenció dedicada al mag més pel·liculer. Les 2.000 entrades es van esgotar en quatre dies

zentauroepp41177725 barcelona 02 12 2017 barceloneando by ana sanchez con171204113407 / JORDI COTRINA

zentauroepp41177725 barcelona 02 12 2017     barceloneando by ana sanchez    con171204113407
zentauroepp41177726 barcelona 02 12 2017     barceloneando by ana sanchez    con171204113359

/

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Amortentia”,informa l’etiqueta. És la poció d’amor més forta del món, et diuen amb to d’obvietat. ¿Això ho saben els de Sálvame deluxe? Mous el potet de vidre amb la veterania que dona haver vist més de cinc pel·lícules de bruixes. El líquid rosa nacrat rellueix amb regust d’encantament de principiant. És teva per 3 euros.

 Harry Potter sortiria d’aquí amb la Visa tremolant. Es venen beuratges multisucs, escombres amb forma aerodinàmica, ulleres rodones a l’engròs. «Adopta un elf», es llegeix en un cartell. Cinc minuts i t’agafa la necessitat de comprar-te una vareta màgica. Tothom amb qui et trobes en porta una a la mà. Mira, aquesta sembla bona: és de roure amb «nucli de bigotis de trol», hi diu. Te la venen amb funda, com les armes. Fins i tot hi ha lleugers portavaretes.

   

Aquí es venen escombres amb forma aerodinàmica, beuratges multisucs, ulleres rodones a l'engròs, fins i tot lleugeres portavaretes

 És l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Sembla més aviat el col·legi Hogwarts, l’internat de mags ideat per J. K. Rowling. Es veuen més criatures màgiques per metre quadrat que a Cuarto milenio. D’aquí cap allà, una riera de gent amb vareta, túnica negra, bufanda a ratlles, la majoria grogues i de color granat, les de l’uniforme de Harry Potter. Fins i tot juraries que sents les veus de l’aprenent de mag i Hermione, la seva millor amiga de la saga. Ho són. També són per aquí els dobladors de les pel·lícules.

És la BCN PotterCon. El cap de setmana passat es va celebrar la segona edició d’aquesta convenció dedicada a l’univers de Harry Potter. Un Disneylàndia de mags i bruixes. L’aforament feia setmanes que estava complet. Les entrades (2.000, 1.000 per dia) es van esgotar en només quatre dies. El programa incloïa mercat màgic, tallers per fer la teva pròpia vareta, cursets de defensa contra les arts fosques i fins i tot conferències sobre estudis de gènere. Fins i tot es van veure òlibes de veritat, com les de la saga. De fet, els diners de la rifa va anar a parar a una associació de recuperació d’òlibes.

  

JORDI COTRINA

  «A Barcelona hi ha molt moviment –assegura Sofía–, molta gent a la qual agrada». Sofía és una de les organitzadores de BCN PotterCon. Així s’anomena també l’associació de seguidors de Harry Potter de Barcelona. Fa tres anys que organitza esdeveniments amb vareta. Cada primer cap de setmana de setembre inicien el curs escolar com els alumnes de Hogwarts: en una estació. En lloc d’anar a l’andana 9 i 3/4 de King’s Cross, d’on surt l’exprés oficial al col·legi de mags, els aprenents de Barcelona queden entre l’andana 9 i 10 de l’estació de França.

Sofía es treu la gorra de bruixa un moment. Avui va vestida de magizoòloga. «Tinc el meu pygmy puff a la bossa», diu com si parlés de la cartera. Treu una bola groga de pèl amb la mirada del gat de Shrek. «Tenia alguna criatura més, però les he anat perdent», diu rient.

¿Què té Harry Potter? «És un fenomen molt transgeneracional –respon Sofía–. Molts dels que vam començar a llegir Harry Potter ja rondem els 30 anys». Des de la primera novel·la (1997), n’han aparegut sis més, vuit pel·lícules, videojocs, parcs temàtics, fins i tot un nou gènere musical: wizard rock. L’última edició de la saga –en format teatral– es pot veure al West End londinenc. «És un fenomen que segueix molt fresc –diu Sofía–. Ara ha sortit la saga de cine d’Animals fantàstics, que no és Harry Potter, però sí el món de J. K. Rowling».

 

JORDI COTRINA

Aquesta setmana se celebra la Copa d'Espanya de quidditch. Es juga, com en la saga de Potter, muntat en una escombra 

Notícies relacionades

Al pati es pot provar el quidditch, l’esport màgic que en la saga es juga sobre escombres voladores. Aquest és quidditch muggle, especifiquen. (Muggle = humans sense habilitats màgiques). Aquí els cèrcols estan a una altura assumible sense vareta. Es juga la copa d’Espanya aquesta setmana, explica Willy amb normalitat futbolera. El seu equip, el Barcelona Eagles, s’entrena amb escombres entre les cames des del 2013. «Hi deu haver més de 30 equips a Espanya –calcula–. Quatre a Catalunya».

¿El més màgic que es pot fer aquí? «Et pots casar», respon Sofía. Al vestíbul hi ha un arc amb flors, com els de les pel·lícules americanes, on et donen foto Polaroid i certificat. «És una mica Las Vegas –riu–. El que passa a BCN  PotterCon –afegeix– es queda a BCN PotterCon».