Anar al contingut

Setmana de la mobilitat

Barcelona tallarà 76 carrers el divendres 22 de setembre, el Dia sense Cotxes

Estaran afectats, entre altres, la Via Laietana i Gran de Gràcia

El Periódico / Barcelona

Barcelona tallarà 76 carrers el divendres 22 de setembre, el Dia sense Cotxes

RICARD CUGAT

Barcelona celebrarà aquest any el Dia sense Cotxes el divendres 22 de setembre, una jornada en què es tallaran al trànsit un total de 76 carrers i que afectarà algunes artèries importants com Via Laietana i Gran de Gràcia.

En un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona ha informat de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que culminaran amb el Dia sense Cotxes, que Barcelona celebra per tercer any consecutiu.

A la Via Laietana s'implantarà aquell dia un carril bici de dues direccions al centre de la calçada, de forma que el trànsit privat s'eliminarà de pujada des de les 08.00 fins a les 21.00 hores i es deixarà un carril obert de baixada.

No obstant, podran usar el carril de pujada tant l'autobús com els taxis i els autocars.

Pel que fa a Gran de Gràcia, estarà tallat al trànsit des de les 11.00 fins a les 21.00 hores entre l'avinguda de la Diagonal i la plaça de Lesseps, si bé es permetrà la circulació d'autobusos, taxis i bicis.

Als 76 carrers secundaris tallats al trànsit aquest dia s'hi organitzaran un total de 108 activitats per mostrar a la ciutadania com podria ser una ciutat sense trànsit i per promocionar la mobilitat sostenible.

També el 22 de setembre, a la confluència dels carrers de Borrell i Tamarit, s'organitzarà una activitat sobre la qualitat de l'aire a la ciutat.