El projecte de l'Espai Barça passa el primer tràmit d'aprovació municipal

La comissió d'Urbanisme aprova inicialment la reforma de l'entorn del Camp Nou

zentauroepp39273651 nou camp   espai barsa bara170712203850

zentauroepp39273651 nou camp espai barsa bara170712203850

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

La definició de l’Espai Barça, el disseny de l’entorn del Camp Nou, va superar ahir el seu primer tràmit administratiu a la comissió d’Urbanisme municipal, que va aprovar inicialment una proposta que l’ajuntament ha elaborat en diàleg amb el FC Barcelona i els veïns. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va exposar la iniciativa, que ara estarà en exposició pública durant tres mesos, sense comptar el mes d’agost.

Els socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC, el grup de Ciutadans i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy van votar a favor de la proposta de Modificació del Pla General Metropolità necessària per afrontar la reforma. El grup Demòcrata, ERC i el PP es van abstenir i la CUP hi va votar en contra.

Sanz va repassar el que considera les principals bondats del projecte, essencialment l’eliminació d’una barrera per als veïns, tenint en compte que les instal·lacions seran d’accés lliure per als ciutadans, que podran recórrer un espai de més de 33.000 metres quadrats. La regidora va recordar que hi ha hagut un procés de «preparticipació» en forma de diàleg amb els veïns i el club, i que amb l’exposició pública comença la participació pròpiament dita.

«BONA FEINA»

Pel grup Demòcrata, el regidor Jordi Martí es va mostrar favorable al pla, si bé no va descartar alguna al·legació del seu grup. Martí va afirmar que s’ha fet «una bona feina» per part de tots i va lamentar el retard amb què arriba la resolució d’un tema pendent durant 20 anys.

El regidor de Ciutadans Koldo Blanco es va mostrar satisfet que les relacions entre el Barça i l’ajuntament hagin millorat i va justificar el vot favorable del seu grup pels «aspectes positius» de la iniciativa: «És una oportunitat per aconseguir la integració de les instal·lacions a la ciutat».

BARRERA SUPRIMIDA

El republicà Jordi Coronas va assegurar que «qualsevol proposta» millorava la situació actual, i va celebrar l’increment de l’espai públic i el final d’«una barrera infranquejable» a les Corts. També va lamentar el trasllat de determinades edificacions, tot i que va subratllar que es va produir a petició dels veïns. La seva abstenció, com la del grup Demòcrata, sembla la prèvia a un vot afirmatiu quan l’assumpte arribi al ple, després de l’exposició pública, entre el novembre i el desembre.

Notícies relacionades

Segons el PP, Javier Mulleras va fer una crida a tenir en compte que no només en dies de partit, sinó també la resta de dies, hi ha molta afluència de públic a la zona. 

La presidenta del grup municipal de la CUP, María José Lecha, va apreciar factors positius en el projecte de l’Espai Barça, però en va rebutjar alguns frontalment. Per exemple, que el nou espai públic a disposició dels veïns segueixi sent propietat del FC Barcelona.