IMPULS MUNICIPAL

Vallcarca tindrà dos nous equipaments de barri

El consolat de Dinamarca serà un espai cultural i Can Carol, un local per als veïns

zentauroepp36604304 barcelona  12 12 2016 barcelona barceloneando   el  consolad170514143536

zentauroepp36604304 barcelona 12 12 2016 barcelona barceloneando el consolad170514143536 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El districte de Gràcia de Barcelona ha escollit els dos projectes arquitectònics guanyadors per convertir l'antic consolat de Dinamarca en espai cultural del barri de Vallcarca, i Can Carol en equipament de proximitat, segons ha informat aquest diumenge l'ajuntament en un comunicat.

El regidor del districte, Eloi Badia, els va presentar dijous als veïns en una sessió informativa en el mateix edifici. En la nota municipal, el regidor de Barcelona en Comú assegura que es tracta d'un pas molt important "per a la recuperació del barri de Vallcarca, molt perjudicat pels efectes de la bombolla immobiliària i les dificultats de desenvolupar-hi els diferents plans urbanístics previstos".

TRES ANYS DE DEBAT

Notícies relacionades

La recuperació d'aquests dos edificis per a usos públics es remunta a finals del 2014, data en què es van iniciar les jornades participatives de Vallcarca, que portaven el títol 'El barri que volem'.

Aquell mateix any, l'antic consolat de Dinamarca havia sigut cedit per la Diputació de Barcelona al consistori amb l'objectiu que es convertís en un equipament de proximitat per a Vallcarca. Els veïns també van demanar al govern municipal que adquirís l'edifici de Can Carol, en situació molt precària, per rehabilitar-lo i convertir-lo en equipament per al barri, que disposa de molt pocs espais d'ús ciutadà. És un dels immobles més antics de Vallcarca. La compra es va efectuar el desembre de 2015 per un total de 841.818 euros.