ART URBÀ

Desmuntada la gasolinera del petó entre Messi i Ronaldo que ha fet la volta al món

L'artista sospita que la propietat de l'estació de servei abandonada vol fer negoci

zentauroepp38169481 tvboy170424162906

zentauroepp38169481 tvboy170424162906 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

Operaris de la Companyia Espanyola de Petrolis Societat Anònima (Cepsa) van començar a desmuntar ahir la petita gasolinera abandonada fa anys al passeig de Gràcia, molt a prop de la plaça de Catalunya, on des de dimecres passat a la nit lluïa el dibuix del famós petó entre Messi i Ronaldo. Així ho va explicar l’autor de l’obra, Tvboy, que ahir al migdia va gravar una entrevista al mateix lloc quan s’iniciaven les obres per derruir la plataforma amb vidres on ell solia penjar les seves provocatives intervencions d’art urbà, com aquesta, titulada 'L’amor és cec'.

«Els he demanat que em donessin l’obra, però m’han dit que tenien ordre d’emportar-se-la. Els he donat la meva targeta perquè els directius de l’empresa es posin en contacte amb mi. Vull saber què en pensen fer. Estic disposat a comprar-la. Sospito que després de la repercussió internacional que ha tingut pretenen fer negoci amb ella. La imatge ha fet la volta al món. He perdut el control amb tantes peticions d’entrevistes. He parlat amb la BBC, amb agències llatinoamericanes, amb France Presse... Una bogeria», va assenyalar Tvboy, que té previst anar-se’n un temps a Roma. «Fins al juny no penso fer res més a Barcelona. Ja tinc pensats altres llocs on penjar els meus dibuixos, però no vull abusar d’aquest moment», va assegurar el deixeble de Banksy.

El procés de desmuntatge va ser més complicat del que havien previst els operaris, ja que la gasolinera està ben subjecta a la calçada. A la tarda no van poder descargolar l’ancoratge, i per això fins avui no s’emportaran el que més els interessa: l’encès petó entre els contrincants més famosos de la història del futbol, i tres grafits més que l’artista va enganxar amb cola a finals de gener en altres mampares d’aquesta antiga estació de servei.

DE PUIGDEMONT A JOBS

En una, el davanter del Barça apareix com Leo, 'el Messies', resant «¡Déu, salva’m d’Hisenda!». En les altres dues hi ha Carles Puigdemont, president de la Generalitat, amb la vareta màgica de Harry Potter sobre una pregunta «Referèndum sí o no», i Steve Jobs amb la cara tapada per una poma, imitant la composició del quadro 'El fill de l’home', del pintor surrealista de nacionalitat belga René Magritte.

Notícies relacionades

Els operaris van tapar amb un cartró l’abraçada de Messi i Ronaldo, farts d’haver d’atendre totes les peticions de persones interessades per l’obra. «Té molts nòvios, però aquest espai és propietat de Cepsa», va informar un dels obrers. La companyia va tancar l’entorn perquè ningú s’hi acostés, al·legant motius de seguretat. Tot i això, per si de cas, a la nit i a la matinada es va preveure que hi hagués vigilants perquè per torns vetllessin per aquestes obres a l’aire lliure de Tvboy.

Ben aviat la seva obra desapareixerà d’allà, però n’està satisfet. «El que volia és que la gent la pogués veure  i disfrutar, com a mínim fins a Sant Jordi, dia a més del gran partit Madrid-Barça».