NOVA POLÈMICA CULTURAL AL BORN

L'ajuntament retira una instal·lació artística amb carros de la compra al Fossar

El grup municipal de CiU, després que l'acció despertés crítiques a les xarxes, ha reclamat el desmantellament al considerar el muntatge d'estudiants de Belles Arts una "ofensa"

  / XAVIER GONZÁLEZ

 
Carros plens de pedres al Fossar de les Moreres.
fcasals37246003 fossar de les moreres170211172122

/

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat una instal·lació artística que incloïa l'exposició de carros de la compra al Fossar de les Moreres després que l'independentisme a les xarxes se sentís altre cop ofès i el grup municipal de CiU manifestés la seva protesta. Aquesta vegada el conflicte s'ha produït per una instal·lació artística efímera amb motiu de la festa major de Santa Eulàlia instal·lada al Fossar de les Moreres. Un grup d'alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que consideren que han sigut víctimes d'una acte de censura després de la retirada, han omplert el pati de carros de súper.

És la instal·lació 'Foc de llar'.  

La foto de la instal·lació ha corregut aquest dissabte com la pólvora entre els xats dels sectors independentistes, que de seguida han omplert les xarxes socials indignats pel lloc escollit per a l'exhibició, que té com a missatge "que els nuclis familiars establerts en un espai físic han deixat d'existir". 

La xarxa s'ha omplert de tuits en què es preguntava a l'Ajuntament de Barcelona per què ha triat un lloc tan simbòlic per a una exposició que podria haver-se organitzat en qualsevol altre lloc sense tant de simbolisme.

El següent pas l'ha fet el portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn. El seu grup n'ha reclamat la retirada, al considerar que el Fossar "és un memorial de la nostra història que honra els caiguts a Barcelona el 1714 i que mereix respecte i tota la consideració. Sense ofenses. Sense accions que el degradin".

Notícies relacionades

Forn reclama la dimissió del responsable de l'àrea de memòria de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes (encara que en aquest cas la instal·lació era iniciativa de l'Icub). "Que deixin en pau i no maltractin llocs simbòlics", afegeix en un comunicat.

La polèmica arriba pocs mesos després de la guerra oberta per la instal·lació de l'estàtua eqüestre decapitada davant el Born.