CONGRÉS INTERNACIONAL

Dones policia de tot el món ocupen Barcelona sota el lema 'igualtat i seguretat'

Més de 400 agents desfilen pels carrers del centre de la ciutat

Colau les anima a combatre "qualsevol tipus d'agressió o insult" sexista

foto 3133233

foto 3133233
foto 3133253

/

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Més de 400 dones policia de tot el món  van desfilar ahir pels carrers del centre de Barcelona. Aquest nombrós grup va aterrar el cap de setmana a la capital catalana per participar en el 54è Congrés Internacional de Dones Policia, que sota el lema d’Igualtat i seguretat, mirarà d’abordar la realitat del sexe femení en una professió que encara avui està dominada per homes. 

La comitiva va sortir del Palau de la Música i va baixar per la Via Laietana i després de recórrer el passeig de Colom, va acabar el recorregut sota l’estàtua del descobridor. En el recorregut hi van participar membres dels cossos de seguretat d’Austràlia, Burkina Faso, Ghana, Tunísia, Bangla Desh i Taiwan, a més a més de representants de la Guàrdia Urbana de Barcelona (on l’11% dels agents són dones), els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El congrés, en què hi haurà un centenar de ponències, girarà sobre els conceptes d’igualtat i seguretat des de quatre punts de vista: la prevenció de la violència contra les dones, el tràfic d’éssers humans, la protecció de les víctimes en zones de conflicte i la igualtat en la carrera professional.

COMBATRE EL SEXISME 

Les agents van ser rebudes ahir al Palau de la Música per l’alcaldessa, Ada Colau, que les va convidar a combatre «qualsevol tipus d’agressió o d’insult» sexista en la societat. Colau va recalcar en el seu discurs la necessitat que els governs treballin per prevenir la violència contra les dones i que la societat es comprometi a eradicar-la. En aquest sentit, va apel·lar a no quedar-nos «indiferents, passius i silenciosos» davant la violència contra les dones i a condemnar «qualsevol tipus d’agressió o d’insult» de caràcter sexista.

L’alcaldessa de Barcelona va recordar que les dones no van aconseguir accedir als cossos policials fins a la dècada dels 60. Colau també va destacar l’aportació de la visió femenina en la «reformulació» del concepte de seguretat en les societats actuals, en què obté més importància l’acostament a la comunitat. Per l’alcaldessa, les dones tenen «avantatges» davant aquest nou model de seguretat, donat que han sigut «socialitzades» per cuidar, protegir i escoltar els altres.

Notícies relacionades

Colau va afirmar que la policia és un reflex de la societat i suporta «els mateixos problemes de discriminació», i per això va considerar important que els cossos de seguretat incloguin la diversitat social en conceptes com el gènere, la classe social, l’orientació sexual, l’origen i l’ètnia.

El congrés l’organitza l’Associació Internacional de Dones Policia, que es va fundar a la ciutat de Los Angeles a l’any 1915 amb l’objectiu de vetllar pel desenvolupament professional del sexe femení en els cossos de seguretat.