Rubianes tindrà la seva plaça al Paral·lel aquest any

La comissió del nomenclàtor barceloní està a l'espera de decidir quatre placetes més per ratificar la decisió

Les 'viudes' de l'actor publiquen una esquela dictada des del més enllà i Colau respon a través de Twitter al monologuista

28999803 59

28999803 59

2
Es llegeix en minuts
CARLES COLS / BARCELONA

Les 'viudes' de Pepe Rubianes, aquella societat d'amics del gran monologuista meitat gallec meitat català que va morir l'1 de març del 2009, veuran abans que s'acabi l'any una petita placeta dedicada a l'actor. Estarà en una de les portes d'entrada a l'avinguda del Paral·lel, la que dibuixa l'angle recte que formen els carrers de Viladomat i de Marquès del Campo Sagrado. Així ja havia sigut decidit a finals del 2014 pel ple del districte de l'Eixample, amb el vot en contra del PP, que no li ha perdonat mai els seus exabruptes contra el patriotisme espanyol, però aquella iniciativa municipal semblava que havia caigut en una letargia inquietant per a les 'viudes'. Aquesta por, però, era infundada. Rubianes entrarà en el nomenclàtor barceloní el 2016, però abans ha d'esperar que la comissió encarregada d'aquests processos decideixi a quins personatges que s'ho mereixin dedica quatre placetes més creades urbanísticament arran de la reforma del Paral·lel. De moment, només és segur que Rubianes i el també actor Joan Viladomat en tindran una.

La decisió de promoure un carrer o una plaça en record de Pepe Rubianes va ser una campanya que va sorgir espontàniament a la redacció d'EL PERIÓDICO i que les 'viudes' (Carles Flavià, Joan Gràcia, Joan Manel Serrat i Joan Lluís Bozzo, entre altres) van subscriure aviat gustosament. El més lògic, al principi, semblava buscar-li un lloc a la Barceloneta, el seu barri, però el Paral·lel també és, sens dubte, un bon lloc, l'avinguda dels teatres.

"ENS AVORRIM MOLT SENSE ELL"

Notícies relacionades

La qüestió és que aquesta hibernació en què semblava que estava el pla de donar-li a Rubianes una placeta ha ressorgit aquest dimarts, amb certa gràcia, com correspon a tot el que caracteritzava l'actor, després que les 'viudes' decidissin publicar en la premsa una esquela en el setè aniversari del traspàs. "Missatge del més enllà. Fa set anys que espero la plaça que em van prometre els alcaldes Hereu i Trias i res de res. Si ho arribo a saber, no em moro. Colau, guapa, enrotlla't. Records a tots". El text anava firmat per "Pepe". Una de les tres potes del Tricicle, Joan Gràcia, ha explicat que Rubianes li havia parlat a ell i a la resta de les ploraneres des del més enllà i que s'han limitat a contractar l'esquela amb la queixa que els va transmetre. "Ens avorrim molt sense ell", ha afegit.

El guant l'ha recollit al migdia l'alcaldessa. Ho ha fet primer a través de Twitter. "No ens n'oblidem, Pepe. Hi estem treballant. No siguis impacient". Podria semblar, d'entrada, que a Colau l'ha agafat l'esquela amb el peu canviat i que ha recorregut a la seva felina agilitat a les xarxes socials per sortir indemne de la queixa de les 'viudes'. Però l'Ajuntament de Barcelona ha completat la informació al cap d'uns minuts amb un exhaustiu repàs de la situació. El propòsit és deixar vist per a sentència el bateig d'aquestes sis placetes de l'avinguda del Paral·lel en la pròxima reunió de la comissió encarregada del nomenclàtor ciutadà, que encara no té data, però que se celebrarà abans de les vacances d'estiu. Una vegada completat aquest tràmit, només quedarà pendent la ratificació final.

Temes:

Pepe Rubianes