Anar al contingut

El tram de la L-10 del metro fins a la Zona Franca es reprendrà el 15 de febrer

El conseller Rull anuncia la seva voluntat d'acabar les obres el 2017

Carlos Márquez Daniel

El tram de la L-10 del metro fins a la Zona Franca es reprendrà el 15 de febrer

El conseller de Territori i SostenibilitatJosep Rull, ha avançat aquest dimecres al Parlament que el Govern de la Generalitat reprendrà el dilluns 15 de febrer les obres del tram de la L-10 del metro de Barcelona que connecta els barris de la Marina i la Zona Franca. L'objectiu és acabar-les el 2017, ha afegit.

En la seva primera intervenció com a conseller del ram en la sessió de control al Govern, Rull s'ha mostrat "convençut" que hi haurà un acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per "incrementar el ritme" de les obres de construcció.

L'anunci arriba poc abans de la inauguració d'un nou tram de 20 quilòmetres de la L-9 del metro entre Zona Universitària i la terminal T-1 de l'Aeroport del Prat, prevista per al 12 de febrer. El nou tram connectarà les ciutats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat.

Així mateix, Rull ha aprofitat per criticar el Govern espanyol pel seu esforç inversor en transport públic: "Durant els últims anys la Generalitat s'ha gastat una mitjana de 300 milions anuals per ampliar la xarxa ferroviària, mentre que l'Estat es gastava 50 milions a l'any en Rodalies", ha lamentat. Rull també ha recordat que el ramal de la L-10 que entrarà en funcionament ha suposat una "inversió extraordinària" del Govern -2.899 milions d'euros- i ha insistit: "Ha hagut de ser la Generalitat qui hagi aconseguit la connexió ferroviària amb l'aeroport".

Temes: Metro Josep Rull

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.