L'ajuntament exigeix a la Generalitat que retiri el nom de la ciutat de BCN World

La proposta d'ERC aconsegueix el suport de tots els grups excepte Ciutadans, incloent-hi CiU

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dilluns una proposta d'ERC en què s'insta el Govern de la Generalitat i els promotors de BCN World, el complex de casinos i hotels projectat a la Costa Daurada, a no utilitzar el nom de la ciutat. El president del grup republicà, Alfred Bosch, ha justificat la petició perquè no es vinculi el nomenclàtor de la capital catalana amb llocs allunyats o amb activitats econòmiques que no decideix el municipi.

"És una activitat clarament vinculada al joc i les apostes, que no volem que siguin valors que defineixin la ciutat", ha opinat el republicà, que ha recordat que el maig de l'any passat es va aprovar una declaració institucional per rebutjar l'ús del nom de la ciutat en el macroprojecte i que va aconseguir el consens dels grups.

NOTIFICACIÓ DEL PROMOTOR

Notícies relacionades

El mateix ha passat aquest dilluns. Només Ciutadans s'hi ha abstingut, però tant l'equip de govern de Barcelona en Comú (BC) com CiU, el PSC i el PP han donat el 'sí'. La CUP no ha anat a la comissió d'Economia i Hisenda per indisposició del regidor Josep Garganté.

El primer tinent d'alcalde d'Economia, Gerardo Pisarello, ha explicat que els serveis jurídics van informar que al mes de juny Veremonte, la primera empresa impulsora de la iniciativa, va notificar que al retirar-se del projecte del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) el contenciós per l'assumpte del nom també quedava retirat.

NOMÉS FUM

No obstant, Pisarello ha aprofitat el seu torn de paraula per carregar contra la iniciativa turística, en què continuen dos grups internacionals que ara treballen en la proposta urbanística. Però el número dos del consistori ha opinat que "només és fum" perquè "no hi ha cap projecte comercial al darrere". I ha recordat que BCN World és "socialment, mediambientalment i laboralment insostenible".