MOBILITAT SOSTENIBLE

BCN recupera avui el dia sense cotxes i talla part de la Diagonal

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El dia sense cotxes no se celebrava a la capital catalana des de l'any 2003. L'actual govern de Barcelona en Comú (BC) ha decidit recuperar-lo i, amb aquest objectiu, avui tallarà 11 trams de carrers i avingudes de la ciutat per conscienciar els barcelonins que deixin el vehicle privat a casa i optin per maneres de transport més saludables per a ells mateixos i també per al medi ambient.

La interrupció del trànsit més perceptible serà la del tronc central de la Diagonal. Entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan tan sols quedaran oberts els laterals per al pas de veïns i transport públic. Les restriccions duraran des de les 9.00 hores fins a les 20.30 hores i es repetiran en una altra desena de punts dels districtes. En totes les zones, l'ajuntament ha informat, s'han organitzat un centenar d'activitats, moltes de les quals vinculades al motiu del tall viari però també altres de lúdiques.

23 LÍNIES DE BUS AFECTADES / Un total de 23 línies de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es veuran afectades per aquesta jornada reivindicativa. No obstant, el consistori ha reforçat la capacitat de les línies 1 a 5 del metro.

Notícies relacionades

El dia sense cotxes també inclourà la prohibició d'aparcar en alguns carrers. Els organitzadors defensen que la Guàrdia Urbana durà a terme les desviacions de trànsit pertinents per minimitzar les molèsties. La Via Laietana (entre la plaça d'Antoni Maura i la plaça d'Antonio López), el passeig de Verdum i Gran de Gràcia són altres del punts escollits.

«NO TAN SOLS UN GEST» / Coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Barcelona va reunir ahir els representants de la Corunya, Badalona, Madrid, Pamplona, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa, que van firmar el manifest Pel Dret a la Mobilitat en què es comprometen a treballar «de forma decidida» per reduir l'ús del vehicle privat, promocionar el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu. «Volem que això no sigui tan sols un gest», va expressar la regidora de Mobilitat barcelonina, Mercedes Vidal.