SETMANA SOSTENIBLE I SEGURA

Barcelona recupera el dia sense cotxes i tallarà 11 carrers durant un dia

La regidora de Mobilitat defensa la mesura en un dissabte perquè "és més fàcil"

El tronc central de la Diagonal entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan estarà sense trànsit entre les 10 i les 20 hores

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura entre l'11 i el 18 d'octubre, un esdeveniment que inclourà el tall al trànsit d'11 carrers de la ciutat, entre ells la Diagonal entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha explicat que aquesta interrupció no es feia des de fa més de 12 anys.

La ciutat, que s'uneix a una iniciativa europea que se celebra des del 2002, ha organitzat activitats en bicicleta, una carrera de transport públic o una caminada a Montjuïc. Sota el lema 'Tria. Canvia. Combina', la regidora ha explicat que s'intenta que els usuaris abandonin el cotxe i apostin pel transport públic, la bicicleta o anar a peu.

ELEGIT PELS DISTRICTES

Notícies relacionades

Vidal ha explicat que el tall de la Diagonal, que es produirà entre les 10.00 hores i les 20.00 hores, serà del tronc central. Pels laterals passarà el transport públic i el trànsit veïnal. També ha defensat que la interrupció es faci en dissabte perquè és "més fàcil" tant per al teixit comercial com per a la participació de casals, per exemple. Allà s'instal·laran igualment zones lúdiques.

Més enllà de la Diagonal hi haurà 10 talls més que han sigut decidits pels districtes. Són els següents: Via Laietana entre avinguda de Francesc Cambó i passeig de Colom; Consell de Cent entre Borrell i Vilamarí; Consell de Cent entre Tarragona i carrer de la Creu Coberta/Moianès entre el carrer de la Creu Coberta i la carretera de la Bordeta; avinguda Madrid entre Guitard i Galileu; avinguda de Sant Gervasi de Cassoles entre passeig de Sant Gervasi i la ronda del General Mitre; carrer de Gràcia/Travessera de Gràcia entre Via Augusta i Sicília; passeig Maragall entre Font d’en Fargues i avinguda de Borbó; passeig de Verdum; Gran de Sant Andreu entre Palomar i avinguda Onze de Setembre/Carrer Olesa i l'àmbit limitat pels carrers de Llacuna, Bilbao, Tànger i Pallars.