INVESTIGACIÓ DE LA FISCALIA

Colau fulmina la cúpula municipal de Barcelona Regional

L'alcadessa agafa el control de l'empresa pública d'urbanisme

Willy Müller, director general de Barcelona Regional.

Willy Müller, director general de Barcelona Regional. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El govern que dirigeix Ada Colau ha decidit cessar fulminantment  la cúpula municipal de Barcelona Regional (BR), dirigida per Willy Müller, després que EL PERIÓDICO publiqués aquest dilluns que la Fiscalia investiga els contractes que aquest va fer a un exsoci.

L'alcaldessa ha agafat el comandament de Barcelona Regional, l'empresa pública creada per l'Ajuntament de Barcelona l'any 1994 per a la planificació estratègica i l'estudi de les grans infraestructures i amb participació, per exemple, de l'Àrea Metropolitana i el Consorci de la Zona Franca, entre altres.La vicepresidència recaurà en la quarta tinenta d'alcalde d'Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz.

De fet, BR sempre havia estat presidida per l'alcalde de torn, unaa coas  que va canviar amb l'arribada de Xavier Trias, que va delegar en l'anterior tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives

L'encarregat de fer aquests anuncis ha sigut el primer tinent d'alcalde d'Economia, Treball i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello en una convocatòria urgent a la galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona.

El també portaveu del govern de Barcelona en Comú (BC) ha explicat que Colau va firmar divendres el decret pel qual substituïa els quatre membres del consell d'administració i divendres que ve nomenarà els quatre que els substituiran.

Notícies relacionades

Pissarelo també ha explicat que habitualment els canvis a la cúpula directiva de BR es porten a terme entre agost i setembre, però que al conèixer la investigació de la Fiscalia van decidir "agilitzar el canvi".

"Vull ser prudent però la transparència és un dels nostres compromisos", ha insistit el portaveu del govern municipal. En la mateixa línia, ha expressat la predisposició del govern de Colau a col·laborar. "No serem simples observadors, volem que s'aclareixin tots els fets perquè BR és una empresa molt important i no volem que hi hagi cap ombra de dubte", ha defensat.