El virtuosisme al piano d'un home sense llar meravella a internet

El músic, que fa sis anys que viu al carrer, sorprèn els transeünts amb un tema de Styx

La interpretació, penjada a Youtube, acumula més d'un milió i mig de visites en tres dies

Un captaire s’ha fet famós al mostrar els seus dots per al piano als carrers de Florida. / YOUTUBE / SLY DYLAN

1
Es llegeix en minuts
C. M. D. / BARCELONA

A la ciutat de Saratosa, a Florida (Estats Units), tenen un projecte cultural que consisteix a col·locar pianos en diferents punts de la via pública perquè els ciutadans els puguin usar al seu gust. Donald Gould és un dels que sovint s'asseu al tamboret per interpretar peces que va memoritzar al seu moment. No passaria d'anècdota si una parella de joves no l'hagués gravat dimarts passat i penjat a Youtube, cosa que ha permès descobrir un virtuós poc comú, ja que aquest home de 51 anys fa sis anys que viu al carrer. 

Notícies relacionades

Gould fa miques l'estereotip de pianista impecable, d'americana i corbata, sabates brillants i somriure perfecte. Deixat, amb el cabells llargs, una barba poblada i roba descuidada, regala més de tres minuts d'interpretació del tema 'Come sail away', de Styx, una banda originària de Chicago que va tenir el seu moment els anys 80. Els mateixos nois que van quedar enamorats de la interpretació, van entrevistar l'anònim pianista l'endemà al matí després de comprovar que el vídeo s'havia tornat viral, i van conèixer més el protagonista. Després de perdre la seva dona, el 1998, Gould va caure en addiccions que van truncar la seva vida i que li van fer perdre la custòdia del seu fill, que ara té 18 anys. Abans de la desgràcia, Gould havia tocat el clarinet a la Marina americana, encara que abans, de petit, havia après a tocar el piano. Va estudiar música a la Universitat Spring Arbor de Michigan per convertir-se en professor algun dia, objectiu que no va poder complir mai.

Els joves que van penjar el vídeo a internet han posat en marxa una recollida de fons perquè el desconegut pianista es rehabiliti i intenti fer realitat el seu somni d'ensenyar música als altres.