CONTACTES PELS DESNONAMENTS

Colau ja s'ha reunit amb Fainé i aquest dilluns ho farà amb representants de Bankia

El president de CaixaBank "va portar el pes de la conversa" i es va mostrar disposat a col·laborar en temes socials, segons l'alcaldessa

Ada Colau, durant la seva primera comissió de Govern, la setmana passada.

Ada Colau, durant la seva primera comissió de Govern, la setmana passada. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, s'ha reunit amb el president de CaixaBank, Isidre Fainé, per debatre sobre desnonaments i vivenda social, en una cita que la líder de Barcelona en Comú ha qualificat d'"absoluta cordialitat" i col·laboració. Segons ha explicat Colau en un apunt al seu blog, la reunió va tenir lloc divendres a l'ajuntament i també hi van assistir el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i el responsable de l'Obra Social de CaixaBank, Jaume Giró.

Ha detallat que Fainé "va portar el pes de la conversa" i es va mostrar disposat a col·laborar en temes socials, encara que va rebutjar regular la dació en pagament i va apostar per abordar cas a cas.

L'alcaldessa ha destacat que el banc és dels que més facilitats ofereixen a l'hora de permetre la dació en pagament i el lloguer social, encara que ha assegurat que no és suficient i ha demanat revisar els protocols.

Segons la dirigent, Fainé es va comprometre a "seguir-ne parlant" i a enviar el vicepresident de l'entitat a la sessió de la comissió mixta de prevenció de desnonaments de dimarts.

Com a anècdotes, ha explicat que es van trobar al despatx principal de l'alcaldia, van beure cafè i aigua, van intercanviar els números de telèfon i Fainé li va recomanar la lectura de 'La revolució de la tendresa'del papa Francesc.

Notícies relacionades

A més, ha assenyalat, com "el més desconcertant de tot", que abans de començar la reunió Fainé preguntés a Pisarello --d'origen argentí-- si sabia parlar català.

Després d'aquesta trobada, Colau ha avançat que aquest dilluns es reunirà amb representants de Bankia i dimecres amb Anticipa-Blackstone, unes reunions que l'ajuntament considera una primera ronda de contactes.