L'enquesta prohibida de Barcelona: nova entrega

'El Periòdic d'Andorra' difon el cinquè sondeig sobre les eleccions municipals de Barcelona, que culminarà aquest dissabte amb l'última entrega abans de mitjanit

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els resultats ajustats de les últimes enquestes publicades pels mitjans de comunicació han donat a les enquestes d''El Periòdic d'Andorra' un al·licient afegit davant les eleccions de diumenge, quan falten poques hores per a la finalització de la campanya electoral. Aquest dissabte es publica el cinquè 'tracking' de l'enquesta prohibida de Barcelona, realitzat amb enquestes prèvies al debat de dijous a la nit a la cadena pública TV-3. 'El Periòdic d'Andorra' publica aquest dissabte al migdia i abans de les dotze de la nit les dues últimes entregues de l'enquesta de Barcelona prohibida per la legislació espanyola.  

Les eleccions per elegir el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona estan més obertes que mai. 'El Periòdic d'Andorra' ha pres el pols de la recta final d'aquesta campanya mitjançant el 'tracking' electoral, que sumarà dissabte 1.800 entrevistes telefòniques fetes des de diumenge passat a Barcelona. El primer sondeig prohibit per la legislació electoral espanyola, però legal a Andorra, es va publicar aquest dimarts a les 12.00 hores, i s'actualitza cada dia a la mateixa hora i dissabte, jornada de reflexió, abans de la mitjanit. Els resultats de l'enquesta es poden consultar en directe (fins ara s'han difós la primera entrega, la segona, la tercera, la quarta i la d'aquest dissabte).

CiU obtindria entre 10 i 11 regidors a Barcelona, segons la mitjana de les enquestes publicades abans del límit legal a Espanya. Les enquestes difoses durant la campanya electoral no coincideixen en els seus pronòstics: les d'EL PERIÓDICO, 'La Vanguardia', 'El Mundo' i la cadena SER donen l'alcalde Xavier Trias (CiU) com a guanyador, mentre que els sondejos del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i 'El País' vaticinen la victòria d'Ada Colau (Barcelona en Comú).

Notícies relacionades

'El Periòdic d'Andorra', com va fer en la campanya de les eleccions generals del 2008 i de les catalanes del 2010, ha encarregat al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) un sondeig diari sobre les expectatives electorals a la ciutat de Barcelona.

La paradoxa que els electors puguin consultar en un diari d'Andorra uns sondejos que estan prohibits a Espanya és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació parlamentària que al reformar la llei electoral el 2011 van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital. EL PERIÓDICO defensa el dret a saber i a superar els límits de l'actual llei electoral.