A GRÀCIA

Comença la construcció d'un edifici sostenible de fusta de cinc plantes, el més alt de Barcelona

La despesa mitjana mensual en calefacció, refrigeració i aigua calenta serà de 62 euros

Casa passiva ecològica al barri de Gràcia de Barcelona. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Una empresa catalana especialitzada en construcció sostenible està aixecant al districte de Gràcia de Barcelona l'edifici amb estructura de fusta més alt de la capital catalana, que consta de cinc plantes, és ecològic i disposa de la certificació energètica A.

L'edifici, segons ha informat House Habitat en un comunicat, és una casa unifamiliar de 346 metres quadrats que estarà acabada en el termini de sis mesos i que s'aixeca en un solar de 75 metres quadrats entre mitgeres.

La vivenda incorporarà un sistema de renovació d'aire amb recuperador d'energia d'alta eficiència que permet ventilar la casa sense obrir les finestres, i una font d'energia renovable com l'aerotèrmia per escalfar l'aigua, i segons els càlculs fets, la despesa mitjana mensual en calefacció, refrigeració i aigua calenta serà de 62 euros.

La fusta de la casa procedeix de boscos on es fa una gestió sostenible, les pintures de l'interior seran de minerals i pigments naturals, i la instal·lació elèctrica és biocompatible.

Notícies relacionades

Els propietaris, una jove parella barcelonina, volien construir casa seva des de criteris ecològics, i buscant la màxima eficiència energètica, tant pel seu compromís mediambiental com per estalviar en calefacció.

A partir d'aquí, van buscar empreses que oferissin sistemes alternatius de construcció que complissin amb aquestes premisses.