NOUS SERVEIS FUNERARIS

Els barcelonins podran enviar les seves cendres a l'estratosfera

Mémora també incorporarà l'emissió via 'streaming' del funeral del difunt

Visitants al cementiri de Montjuïc, ahir al matí.

Visitants al cementiri de Montjuïc, ahir al matí. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Com cada any per aquestes dates el Grup Mémora ha presentat les novetats pel que fa als seus serveis funeraris, que es posaran en marxa a partir del gener vinent. Es tracta d'un  servei per enviar cendres a l'estratosfera i de la retransmissió via streaming del funeral perquè es pugui seguir la cerimònia des de qualsevol punt del món.

Segons ha detallat l'empresa, una part de les cendres  s'introduiran en un globus sonda d'heli similar a l'utilitzat per a experiments científics, que arribarà aproximadament a uns 35.000 metres d'alçada després d' un viatge d'ascensió de més d'una hora. Quan arribi a aquesta altitud i, a causa de la falta de pressió atmosfèrica, el globus es desintegrarà i les cendres quedaran en suspensió a l'estratosfera. El globus sonda incorpora una càpsula que conté una càmera, un radioemissor i un localitzador GPS perquè la família pugui visualitzar tot el procés d'ascensió del globus fins a la seva desintegració. La càpsula, una vegada retorni a la superfície terrestre, es recupera gràcies al sistema de geoposicionament.

Notícies relacionades

La iniciativa, que compleix les normatives de llançament de sondes no tripulades lleugeres, té com a úniques restriccions que s'ha de dur a terme fora de nuclis urbans i allunyada de zones aeroportuàries.

L'altra novetat és la retransmissió de la cerimònia. Diferents càmeres captaran les imatges dels assistents, de l'oficiant i altres participants mentre s'estigui desenvolupant. Aquestes imatges seran editades en directe de forma automatitzada i se'n permetrà el visionat a través de streaming des de qualsevol punt del món. Una vegada finalitzat l'acte, es podrà entregar a la família la gravació en alta definició.