BCN pagarà la construcció de l'escola L'Univers i la Generalitat en pagarà lloguer

L'escola, en barracons, entrarà en funcionament el setembre del 2015, mentre que l'escola bressol s'acabarà de construir durant aquell curs

El municipi ja va pagar a la Generalitat la construcció de l'escola Mediterrània, a la Barceloneta, també en barracons

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona assumirà el cost de 4,8 milions d'euros de la construcció de l'Escola Infantil i Primària pública L'Univers, a Gràcia, i la Generalitat ho compensarà pagant el lloguer per utilitzar l'espai. L'equipament inclourà a més una escola bressol i un passatge per a vianants que connectarà el barri de la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot, i suposarà un cost total de 6 milions per al consistori, ha explicat en roda de premsa aquest dijous l'alcalde, Xavier Trias. "Hem aconseguit tenir els números equilibrats, i això ens permet fer coses que, per una situació molt diferent, la Generalitat no pot fer", ha destacat Trias, que ha ressaltat que, tot i que construir l'escola és competència de la Generalitat, l'Ajuntament ha de respondre a les necessitats dels ciutadans.

La regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, ha destacat que l'escola, que usava mòduls prefabricats des que va obrir de forma provisional a la plaça del Poble Romaní el 2009 amb dos grups de P3, era "una espina, una necessitat absoluta per a Gràcia". L'equipament --les obres començaran a l'octubre al carrer Bailèn amb Travessera de Gràcia-- donarà plaça a 537 alumnes des de 4 mesos fins a 12 anys: 450 d'educació Infantil i Primària i 87 d'escola bressol.

Una nova escola bressol

Preveuen que l'escola entri en funcionament quan comenci el curs de setembre del 2015, mentre que la previsió per acabar l'escola bressol és durant l'any escolar 2015-2016. El regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, ha ressaltat que es tracta d'una "obra d'enginyeria molt destacable" i un projecte complex perquè inclou tres equipaments --l'escola, l'escola bressol i l'aparcament--, i ha considerat que serà un repte acabar-la el setembre del 2015.

Notícies relacionades

Trias ha destacat que el projecte "no és només l'escola, sinó que millora l'entorn del districte", ja que inclourà un passatge per a vianants que connectarà els barris de la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot.

El consistori ja va avançar a la Generalitat el 2013 el cost la construcció de l'escola pública Mediterrània --al districte de Ciutat Vella--, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros.