HOMENATGE PÒSTUM

Bravo per la plaça de Rubianes

Més de 22.000 firmes van tancar la petició a Change.org d'un carrer a Barcelona per al recordat Pepe Rubianes. La iniciativa d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va finalitzar quan l'alcalde Xavier Trias va confirmar que l'actor galaicocatalà –«un referent de la ciutat», va afirmar– donarà nom a una de les noves places que seran fruit de la reforma urbanística del Paral·lel. L'anunci de Trias ha obtingut l'aplaudiment unànime de col·legues de Rubianes en el món de l'espectacle. Tots celebren l'homenatge de la capital catalana a un artista únic que l'1 de març vinent farà cinc anys que va morir.

3
Es llegeix en minuts

TONI SOLER DIRECTOR DE 'POLÒNIA' «És un acte de justícia per al Pepe»

«Des del meu punt de vista és un acte de justícia necessari perquè, per sobre del seu talent artístic i humà, Pepe Rubianes era un home molt estimat per la gent de Barcelona. És per això que em sembla una idea magnífica que se li dediqui una plaça en un lloc tan especial com el Paral·lel»

PACO MIR ACTOR I DIRECTOR «Ja s'ho mereixia en vida» 

«Em sembla fantàstic que per fi sigui reconegut Pepe Rubianes. Ja es mereixia quan era viu que algun carrer o espai de la ciutat portés el seu nom. Com a Tricicle ho hem expressat a Facebook. Estem molt contents per aquest reconeixement».

CARLES FLAVIÀ 'SHOWMAN' «M'agrada que el PP hagi dit que no»

«A Samaranch, que havia fet més rica Barcelona, no li han volgut dedicar un carrer, i Pepe la va fer rica d'una altra manera. És una gran notícia per a l'esperit democràtic de la ciutat, que prefereix riure que enriquir-se. M'agrada que el PP hagi dit que no, perquè tothom queda en el seu lloc».

TONI ALBÀ  ACTOR «És fantàstic que tingui un raconet a la ciutat» 

«M'ha semblat una iniciativa perfecta pel vincle exemplar del Pepe amb Barcelona i Catalunya. Ell mateix es definia galaico-català. És genial que tingui un raconet a la ciutat. Per als que vam venir després va ser un exemple de comunicador a l'escenari. Era molt gran».

JOAN PERA  ACTOR «El Pepe representava la Barcelona real»

«És un reconeixement als actors que ens dediquem a fer riure. Ens recolza el públic però no tant l'oficialitat. Ell representava la Barcelona real, no la de l'Eixample que sempre és més etèria. Només puc dir: 'Gràcies, Pepe. Ho has aconseguit per a tots nosaltres'».

MANUEL HUERGA  DIRECTOR DE 'PEPE & RUBIANES' «El seu nom sortirà a les guies i es repetirà una i mil vegades»

«El seu nom es repetirà una i mil vegades per anar o venir, per quedar-se o per viure a la seva plaça. Un nom que apareixerà a les guies i als plànols, a les bosses dels comerços i gairebé segur al bar de la plaça. I allà seguirà quan nosaltres ja no hi siguem. Eternament recordat».

ALBERT OM PERIODISTA «S'ho mereix; és un home de la gent»

«És una iniciativa fantàstica. El Pepe es mereix un carrer perquè és un home de carrer i de la gent. Per això és un homenatge molt bonic. Conec pocs casos de persones tan estimades d'una manera tan transversal a Catalunya. Espero que no sorgeixi cap problema».

XAVIER ALBERTÍ DIRECTOR DEL TNC «Tant de bo sigui el primer d'altres actors»

«Celebro que els grans creadors de la memòria escènica del país comencin a ser reconeguts en la nostra nomenclatura. Tant de bo que Pepe Rubianes sigui el primer de molts dels actors i actrius que es mereixen associar el seu nom a la ciutat de Barcelona».

XAVIER GRASET PERIODISTA I ACTOR «No sé si a ell també li agradaria»

«És una sensació estranya. M'agrada que tingui una plaça, que la ciutat reconegui la seva capacitat crítica i la seva irrepetible sorna que tanta falta ens fa. Però no sé si a ell li agradaria tan rondinaire i torracollons com era. I podria haver sigut a la Barceloneta».

Notícies relacionades

CARLOS LATRE  'SHOWMAN' «L'enyorem molt i passejarem per la seva plaça»

«És un reconeixement molt merescut per a algú que va fer de Barcelona i del Raval protagonistes de la seva vida, dels seus monòlegs, de les seves vivències i que forma i formarà part de la memòria i l'humor de tots els catalans. L'enyorem molt i passejarem per la seva plaça».

Temes:

Pepe Rubianes