iniciativa comercial. OLIMPIA MARKET A SANT ANTONI

Un mercat singular

Unes galeries semiabandonades es transformaran en mercat per un dia. La iniciativa pretén rellançar la vida comercial i ciutadana del barri de Sant Antoni.

Cartell de la tercera edició de l’Olimpia Market. A la dreta, entrada a les galeries pel bar Olimpia, ahir.

Cartell de la tercera edició de l’Olimpia Market. A la dreta, entrada a les galeries pel bar Olimpia, ahir. / francesc casals

1
Es llegeix en minuts
BLANCA ESPACIO
BARCELONA

Les galeries Olimpia van viure la seva època de glòria als anys 70 i 80. Es van contruir a l'illa que un dia va ocupar el Circ Olimpia. La seva filosofia seguia l'estela de la pionera Avinguda de la Llum i del passatge Arcadia, punt de trobada de la gauche divine barcelonina que als anys 60 transitava pel carrer Tuset. El temps va ser més fort que els seus locals i passadissos, ara en estat de semiabandonament. Un mercat organitzat per un grup d'emprenedors del barri de Sant Antoni busca combatre aquesta desídia i s'ha proposat impulsar la resurrecció de l'insòlit lloc.

La idea de l'Olimpia Market va sorgir l'any passat de la mà de tres joves, que acabaven de llogar i renovar amb aires retro el bar Olimpia, situat en una de les entrades del passatge comercial. «L'objectiu de l'Olimpia Market és recuperar per un dia la vida i els anys daurats que van viure les galeries», explica Laura López, una de les sòcies del local.

Notícies relacionades

El mercat celebra avui la tercera edició amb una vintena de parades que oferiran des de roba vintage a discos, fotografia, il·lustració, fusteria, bijuteria, estampació i altres propostes. També hi haurà música en viu, vermut, canyes, tacos mexicans i tapes per a celíacs i vegetarians. «La idea és organitzar tres o quatre mercats a l'any -explica Laura-, però no volem repetir la fórmula de fires de segona mà, sinó reunir el millor de cada casa en un espai únic».

Galerías Olimpia. Entrada per Aldana, 11 i per Ronda de Sant Pau, 19. De 12.00 a 19.00 hores.