Barcelona atorga a Heribert Barrera la seva primera medalla a títol pòstum

Per concedir aquesta condecoració l'ajuntament ha hagut de modificar el reglament

Heribert Barrera, en la celebració del seu 80è aniversari.

Heribert Barrera, en la celebració del seu 80è aniversari. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat atorgar aquest dimecres la primeraMedalla d'Or de la Ciutat a títol pòstuma l'expresident del ParlamentHeribert Barrera, que va morir el 27 d'agost de l'any passat.

La condecoració ha estat possible gràcies a lamodificació del reglament d'honors i distincions, aprovada pel ple el mes de juny, que permet, per primera vegada, atorgar la medalla a una persona ja desapareguda.

La proposta presentada per UpB ha tingut el suport de totes les forces polítiques del consistori a excepció del PP, que hi ha votat negativament pel desacord amb aquest nou procediment, ja que "trenca la manera d'operar habitual del ple".

Intel·lectual de primera magnitud

El líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), ha remarcat que "el rigor i les aportacions intel·lectuals d'Heribert Barrera eren de primera magnitud" i ha agraït la celeritat amb què s'ha modificat el reglament per atorgar la medalla.

Notícies relacionades

CiU, PSC i ICV s'han expressat en termes similars i han destacat el servei públic de l'expresident del Parlament i el seu compromís amb la democràcia i amb Catalunya.

El ple també ha atorgat la Medalla d'Honor a diversos ciutadans i entitats per la seva tasca professional o social, entre els quals hi ha l'oncòlegJosep Baselga i l'Escola Vedruna de Gràcia.