Precarietat a la capital catalana

El consistori rebutja els barracons proposats per la síndica

1
Es llegeix en minuts
R. M. S.
BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona va mostrar ahir el seu rebuig a habilitar barracons per acollir temporalment gentsense sostrei barcelonins que viuen en assentaments i barraques, una solució que havia proposat la síndica Maria Assumpció Vilà després de portar a terme un informe sobre la situació dels joves senegalesos que malvivien en naus del Poblenou. Per al gerent de l'àrea de Qualitat de Vida, Àngel Miret, aquesta alternativa suposa una «estigmatització lamentable i una solució inadequada i poc meditada». «Els problemes complexos no es poden resoldre amb solucions fàcils», va sentenciar ahir.

Notícies relacionades

Segons les dades de l'estudi de la xarxa d'associacions, el nombre de persones vivint en assentaments ha crescut en tres anys un 162,3%. Les xifres de la síndica coincideixen amb les de l'estudi, ja que l'informe de la defensora dels barcelonins conclou que unes 700 persones de diferents nacionalitats, la majoria d'origen galaico-portuguès, romanès i subsaharià, viuen en barraques, de les quals 200 són menors. En opinió de Fandos aquest nombre ha augmentat de manera tan notable en part perquè s'ha incrementat la detecció.

La polèmica sobre la proliferació d'aquests assentaments irregulars, de la qual va informar EL PERIÓDICO fa un mes, s'ha revifat després que dilluns morissin quatre persones d'origen romanès a l'incendiar-se la seva barraca en un solar del carrer de Bilbao, a Sant Martí, districte que suma 11 dels 14 assentaments de barraques de la ciutat.