AL LITORAL

Oasis amb vistes al mar

Algunes de les terrasses més cotitzades són les que donen al Mediterrani ja sigui per prendre una copa o per disfrutar d'un àpat H I no totes són elitistes

Cullera i forquilla amb vistes 8 Nova terrassa del restaurant Bravo, a la primera planta de l’Hotel W.

Cullera i forquilla amb vistes 8 Nova terrassa del restaurant Bravo, a la primera planta de l’Hotel W. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
P. C.
BARCELONA

Per a molts no n'hi ha prou que la canya estigui prou freda, ni que el menú sigui una delícia. Encara més, pot ser que l'escenari sigui més important que l'atrezzo o el gust. Per aquesta raó gairebé totes les terrasses que miren al mar tenen l'èxit garantit, encara que en algunes els detalls fan que aconseguir una taula lliure en certs moments sigui tot un repte.

Situats a la Nova Bocana, tres espais diferents marquen les principals novetats de la temporada. De baix a dalt, a peu de mar, el Mellows Beach Club ha estat pioner a portar llits balinesos i macrohamaques a la primera línia, cosa que l'ajuntament no permet però que sí que ha estat viable en aquesta zona portuària. El local, amb interiorisme firmat per Custo, és un lloc per torrar-s'hi durant el matí (amb gandules a 30 euros per jornada que fins i tot tenen calaixos), mentre que al vespre es converteix en un espai a l'última on prendre copes (a un preu d'acord amb l'entorn) o sopar.

Uns metres per sobre triomfa la terrassa de l'Hotel W, la Wet Deck), que al matí és territori exclusiu per als hostes i al capvespre s'obre al públic que es vol perdre mirant l'skyline, mentre algun discjòquei amenitza la vetllada i els cambrers s'entreguen al ritual dels còctels.

Ruta marinera

El tres en un el remata la novíssima terrassa del restaurant Bravo, del xef Carles Abellán. Aquesta proposta fon un marc idíl·lic amb una gastronomia centrada en el producte, i on carns, peixos i mariscos comparteixen protagonisme amb les vistes al litoral. El local –on expliquen que aspiren a ser recordats pels seus gustos o les seves brases en diferents fustes segons el tipus de menjar, més fins i tot que per la seva ubicació– demostra que situar-se en un hotel de cinc estrelles no el fa prohibitiu. Per això atrau tant locals com turistes en escala a la ciutat.

Notícies relacionades

En direcció cap a la Vila Olímpica, se succeeixen les propostes per estar-se en una terrassa a beure o a menjar. Per començar hi ha els 18 xiringuitos de platja, que dibuixen diversos ambients, del modern al gai, des de la Barceloneta fins a la Nova Mar Bella, amb horaris que varien segons el seu emplaçament ja que són més generosos al tram de Sant Martí (fins a les 2.00 hores) i més restrictius a Ciutat Vella (fins a mitjanit). En la majoria s'hi pot menjar (normalment des d'amanides fins a entrepans i plats lleugers i combinats), mentre que els mojitos i altres begudes s'imposen al capvespre.

En aquesta mateixa ruta, una potent alineació de terrasses (a prop de l'Hotel Arts) encadenen dinars tardans amb sopars avançats i copes sota la llum de la lluna, segons l'horari internacional, i mantenen el colorit fins a la matinada, amb música a l'interior dels locals. Es tracta d'establiments com Sotavento, Shoko, Opium Mar, CDLC Barcelona i Agua, que tornen a conformar una altra vegada l'aposta nocturna estival més animada, cada dia, ja que apleguen milers de visitants i els autòctons que no se n'han anat.