FESTIVAL

Els Pets es coronen com els reis del Senglar Rock

La cita musical bat rècord de públic, amb 24.000 assistents, en la desena edició

Lax'n'Busto i Sepultura també van triomfar al recinte de Les Basses

2
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / LLEIDA

Van tornar a ser els reis de la festa. Els Pets es van coronar dissabte a la nit, per enèsim any consecutiu, com els autèntics agitadors del festival Senglar Rock. Amb el permís, això sí, de Lax'n'Busto, que divendres van ser capaços de fer embogir un nodrit grup de seguidors amb la seva actuació al recinte de Les Basses de Lleida. El Senglar, que ahir va tancar la 10a edició amb rècord de públic --uns 24.000 assistents, segons l'organització--, farà un esforç l'any que ve per millorar serveis, com l'accés a l'àrea d'acampada i la restauració, els punts més fluixos de la cita, segons el director, Xavier Fortuny.

Com ja és costum en els seus últims concerts, Els Pets van arrencar la seva actuació amb l'atrevitFaig Saber, tema inclòs en el seu últim discCom arribar al cel i tornar, que relata els últims minuts d'un avi decidit a suïcidar-se després de perdre la seva dona, l'amor de la seva vida. A la banda de Lluís Gavaldà li va costar una bona estona ficar-se el públic a la butxaca. Quan ho va aconseguir, les samarretes van volar pels aires i fins i tot hi va haver qui va aixecar una torre de tres enmig del concert, agitant una bandera de la ciutat de Tarragona. L'apoteosi final va arribar amb els seus clàssics Jo vull ser reiiBon dia.

Darrere dels catalans, va sorgir l'alt voltatge de Sepultura, teòric cap de cartell d'un festival que aquest any ha fet una forta aposta pel so metàl.lic. Els brasilers, guiats per la carismàtica guitarra d'Andreas Kisser --vestit amb la samarreta blava de la Unió Esportiva Lleida--, van descarregar milers de decibels, que van fer les delícies dels seus incondicionals i van sacsejar les orelles dels que estan poc acostumats al seu so. El colofó per als adeptes a aquest gènere el van posar els navarresos Koma.

EXPERIMENTS I SORPRESES

Notícies relacionades

"Ha sigut, en línies generals, un festival de qualitat, on s'han pogut descobrir algunes sorpreses locals, com Superglue o els bascos Jo Tta Kun", va assenyalar ahir Fortuny. Aquests últims, una formació integrada per estudiants universitaris, van aconseguir interessar a bona part del públic. El seu èxit va ser comparable al dels barcelonins Sidonie, que, a la mateixa hora, van actuar en un escenari pròxim presentant el seu últim disc,Costa Azul.

L'experiment "sociològic" el va protagonitzar dijous, primer dia del festival, Antonio Orozco, que va arrossegar fins al recinte de Les Basses seguidors que, en cas contrari, mai l'haurien trepitjat. "La llàstima és que se'n van anar tan bon punt va acabar el concert", va lamentar el director.

Temes:

Els Pets