DEIXA ENRERE HARRY POTTER

Radcliffe entusiasma la crítica amb el seu debut teatral a 'Equus'

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / LONDRES

L'actor Daniel Radcliffe, el jove Harry Potter a la gran pantalla, ha aconseguit l'entusiasme de la crítica en el seu debut teatral a Londres. L'estrena, ahir, ha aconseguit cridar l'atenció, i no només pel breu nu de l'intèrpret sobre l'escenari.

Els diaris britànics han acollit bé la interpretació de l'actor de 17 anys, que, segons elDaily Mail,"ha deixat enrere Harry Potter" i, segons elTimes,demostra que és un actor "segur". Ha sabut ser "convincent" en el "millor paper de teatre per a un adolescent", destacaThe Independent.

"El brillant Radcliffe s'ha tret la capa de Harry Potter", relatavaThe Daily Telegraph."És un emocionant actor teatral d'un registre i una intensitat inesperats".

Paper difícil d'un jove obsessionat

La sala va aplaudir dreta l'estrena d'Equus, una obra de Peter Shaffer en què Radcliffe interpreta el difícil paper d'Alan Strang, un jove obsessionat sexualment pels cavalls.

La premsa havia destacat en dies anteriors l'escena del nu de Radcliffe, de quatre minuts, cosa que havia despertat la curiositat de les seves fans femenines (que esperen cada nit la sortida dels artistes del teatre Gielgud, al centre de Londres). No obstant, "no hi ha hagut moment de voyeurisme", ha subratllat elDaily Mail.

Les entrades de lapremièrees van esgotar, i hi van assistir famosos com l'actor Christian Slater. "Estic impressionat --ha afirmat Slater--, Daniel ha fet sobre l'escenari un treball increïble". El cantant Bob Geldof també hi va anar amb la seva filla Pixie, de 16 anys, que segons el seu pare "adora" Radcliffe.

L'actor minimitza el seu nu

Radcliffe ha reconegut que l'escena del nu va suscitar molts comentaris, però ha minimitzat la seva importància. "M'ho esperava. Hauria sigut estúpid si pensés que ningú parlaria d'això. Però no és una part important de l'obra, a penes quatre minuts", ha declarat a la BBC.

Notícies relacionades

L'escena del nu i el difícil paper que ha interpretat no han agradat a tots els seguidors de Harry Potter. La cinquena entrega de la pel·lícula,Harry Potter i l'Orde del Fènixsurt a les pantalles el 13 de juliol.

No obstant, Radcliffe ha precisat que no va acceptar el paper per distanciar-se del personatge del jove mag que li va donar fama i fortuna. "Ho faig perquè crec que és una gran obra", ha explicat l'adolescent més ric de la Gran Bretanya.