REBUIG A UNA CITA IMMOBILIÀRIA A BCN

Mil persones protesten contra l'especulació i el Meeting Point

La concentració acaba sense incidents, a excepció de diverses pintades, ni detinguts

Desenes de policies antiavalots impedeixen l'entrada dels manifestants al saló

2
Es llegeix en minuts
JORDI SUBIRANA / BARCELONA

Prop d'un miler de persones es van manifestar ahir a Barcelona contra l'especulació i el saló Barcelona Meeting Point (BMP), una de les cites immobiliàries més importants d'Europa, i a favor d'una vivenda digna. La concentració va transcórrer sense problemes i va acabar sense detinguts. Desenes d'agents antiavalots dels Mossos van vigilar l'entrada de la Fira de Barcelona, on se celebra el saló.

Organitzada per diverses plataformes i encapçalada per la pancartaImmobiliàries, institucions, promotors, ajuntaments es riuen de nosaltres a la cara, la marxa va sortir de la plaça dels Països Catalans, a l'estació de Sants, i va seguir el carrer de Tarragona fins a la plaça d'Espanya custodiada per 6 furgonetes de la policia.

El miler de manifestants, que al llarg del recorregut no van deixar de corejar consignes contra les administracions públiques per la que consideren una pèssima política de la vivenda, duien nombroses pancartes i adhesius amb lemes comTots contra el totxo, Dret a un sostreiEns imposen la seva BCN. Veí, fes-te sentir.

La cita, a la qual alguns participants van anar disfressats d'executius, es va desenvolupar sense incidents, a excepció de les pintades que alguns dels manifestants amb les cares tapades van fer al costat del parc de Joan Miró en el mobiliari urbà --marquesines i vidrieres-- i d'una entitat bancària del carrer de Tarragona.Compro vides, venc hipoteques, va escriure un antisistema. A la plaça d'Espanya, uns manifestants van aconseguir enfilar-se a la terrassa de l'hotel Plaza i desplegar una pancarta sobre la façana en la qual es podia llegirDeshipoteca la teva vida, desallotgem el Mafia's Point.

PARTIDA DE MONOPOLY

La concentració més gran de policies es va produir, precisament, al voltant de la plaça d'Espanya i el saló Meeting Point. Allà, els antiavalots, amb cascos i escuts, van muntar un cordó policial per impedir l'entrada dels manifestants, entre els quals hi havia okupes i antisistema, al saló.

La protesta va acabar amb una irònica partida de Monopoly, un dels jocs de compravenda d'immobles i terrenys més populars del món, en què un empresari immobiliari s'acabava quedant amb tots els terrenys i un jove s'havia de conformar amb un pis protegit de 12 centí- metres quadrats.

Notícies relacionades

Enric Nocalla, un portaveu de les assemblees convocants, va dir que el problema de la vivenda no és exclusiu de les administracions ni dels promotors, sinó que és estructural. "Existeixen dos mons, el del Barcelona Meeting Point i el de la gent del carrer. I ells no es plantegen el problema des de la nostra òptica".

El president del saló barceloní, Enric Lacalle, va dir que el Meeting Point "no és el lloc idoni" per manifestar-se, ja que cap dels expositors "té competències" per resoldre el problema.