APARCAMENT REGULAT

L'AMB unifica amb una 'app' el pagament per l'estacionament en diferents municipis metropolitans

La nova aplicació expandeix el servei que ja s'està utilitzant a Barcelona

L'eina arrenca a l'Hospitalet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet

app-amb

app-amb

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posa en marxa una ‘app’, AMB Aparcament Metropolità, que facilita a l’usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades dins del territori metropolità.

AMB Aparcament Metropolità unifica el model d’aparcament regulat (zones verdes i blaves) de la metròpoli de Barcelona, ja que abans els conductors necessitaven disposar d’una ‘app’ per a cada municipi, basant-se en un servei que ja s’està utilitzant en la capital catalana.

L’aplicació està disponible inicialment en cinc municipis metropolitans: l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet; i en les pròxima setmanes també estarà disponible a Badalona.

Segons fonts de l’ens metropolità, el nou servei també suposa dos grans avantatges: “El primer, un estalvi de temps. No és necessari buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe per deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic. L’usuari només paga pel temps real d’estacionament, ja que no fa el prepagament al parquímetre”.

¿Com funciona?

L’aplicació està disponible per a IOS i Android. La descàrrega és gratuïta. L’usuari només haurà d’introduir les dades d’usuari, de pagament i del vehicle; un pas que només s’ha de realitzar la primera vegada, per donar-se d’alta.

Notícies relacionades

Una vegada descarregada l’aplicació, l’usuari ha d’escollir al mapa el tipus de plaça que busca i seleccionar el seu vehicle. L’‘app’ mostra la data, l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i temps màxim d’estacionament. Al finalitzar l’estacionament, l’usuari pot guardar el comprovant de pagament i revisitar el seu historial d’operacions.

Aquesta mesura permetrà a mitjà termini, segons l’AMB, “avançar en l’ús del ‘big data’, maximitzar l’eficiència del sistema i posar en funcionament polítiques comunes de gestió de la mobilitat en el marc de la lluita contra la contaminació atmosfèrica”.

Temes:

+Barcelona