Anar al contingut

APARCAMENT REGULAT

L'AMB unifica amb una 'app' el pagament per l'estacionament en diferents municipis metropolitans

La nova aplicació expandeix el servei que ja s'està utilitzant a Barcelona

L'eina arrenca a l'Hospitalet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet

El Periódico

L'AMB unifica amb una 'app' el pagament per l'estacionament en diferents municipis metropolitans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posa en marxa una ‘app’, AMB Aparcament Metropolità, que facilita a l’usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades dins del territori metropolità.

AMB Aparcament Metropolità unifica el model d’aparcament regulat (zones verdes i blaves) de la metròpoli de Barcelona, ja que abans els conductors necessitaven disposar d’una ‘app’ per a cada municipi, basant-se en un servei que ja s’està utilitzant en la capital catalana.

L’aplicació està disponible inicialment en cinc municipis metropolitans: l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet; i en les pròxima setmanes també estarà disponible a Badalona.

Segons fonts de l’ens metropolità, el nou servei també suposa dos grans avantatges: “El primer, un estalvi de temps. No és necessari buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe per deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic. L’usuari només paga pel temps real d’estacionament, ja que no fa el prepagament al parquímetre”.

¿Com funciona?

L’aplicació està disponible per a IOS i Android. La descàrrega és gratuïta. L’usuari només haurà d’introduir les dades d’usuari, de pagament i del vehicle; un pas que només s’ha de realitzar la primera vegada, per donar-se d’alta.

Una vegada descarregada l’aplicació, l’usuari ha d’escollir al mapa el tipus de plaça que busca i seleccionar el seu vehicle. L’‘app’ mostra la data, l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i temps màxim d’estacionament. Al finalitzar l’estacionament, l’usuari pot guardar el comprovant de pagament i revisitar el seu historial d’operacions.

Aquesta mesura permetrà a mitjà termini, segons l’AMB, “avançar en l’ús del ‘big data’, maximitzar l’eficiència del sistema i posar en funcionament polítiques comunes de gestió de la mobilitat en el marc de la lluita contra la contaminació atmosfèrica”.

Temes: +Barcelona