TRIBUNA

Solucions asimètriques

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

Aconseguir que tots els ciutadans de la metròpolis de Barcelona tinguin accés a una vivenda digna és, avui dia, una de les preocupacions principals de l’AMB. L’objectiu de l’ens per al mandat 2015-2019 és facilitar l’accés a la vivenda a aquells segments de població amb menys recursos, així com aconseguir una millora en la qualitat constructiva, l’eficiència energètica i d’accessibilitat del parc construït. Amb aquesta idea, ja està impulsant una renovada política metropolitana de vivenda pública sustentada en un mandat de solidaritat urbana.

De cara al futur, l’AMB contempla aquest dret a la vivenda com un assumpte de solució asimètrica i que s’ha d’abordar des d’una sèrie d’iniciatives de diferent naturalesa, i que poden ser aplicades a cada cas segons convingui.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’AMB mantindrà el seu programa de millora de barris i rehabilitació d’edificis, introduint millores d’eficiència energètica i accessibilitat, entre altres. Amb l’ànim de superar el debat entre compra i lloguer i que cada ciutadà pugui optar per l’opció que més li convingui, l’IMPSOL, amb un total de 5.000 vivendes de protecció oficial construïdes, continuarà oferint vivendes destinades a la compra. Al seu torn, un nou operador públic de lloguer assequible es posarà en marxa amb la participació de l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i inversió privada, i per això es garantirà una oferta pública de lloguer assequible que amb el pas del temps ha d’arribar a ser suficient.

Antonio Balmón / Vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona