MALLORCA-BARCELONA (2-2)

El Barça espatlla la seva imatge amb greus errors a Mallorca

Yamal i Fermín es van aliar per empatar un partit que deixava en mal lloc el líder per les concessions d’Araujo, Iñigo i Ter Stegen en els gols.

El Barça espatlla la seva imatge amb greus errors a Mallorca

CATI CLADERA

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça es va estavellar contra el Mallorca golejat pel Girona. No era el mateix Mallorca, cert, ni tampoc el Barça es va mostrar demolidor i decidit com el colíder que l’acompanyava al capdavant, i que aquest dimecres el pot desbancar en la seva visita al Vila-real. Hi ha el risc que ho faci el Madrid.

La comparació pels successius envits davant el mateix rival va deixar en mal lloc el Barça, tot i que el va deixar pitjor la imatge derivada dels errors defensius. Concessions impròpies que van alegrar la cara d’un Mallorca que va recórrer a la força i la rebel·lia en la seva fluixedat, i inesperades en un Barça que va fer de la seva fiabilitat una de les bases del seu campionat. D’aquella solvència brollen dubtes pels vuit gols acumulats en set jornades, quan en la campanya anterior va trigar 23 partits a encaixar-los. Allò era l’irreal.

Raphinha, al córner, celebra amb l’afició blaugrana el gol del momentani empat a 1. /

CATI CLADERA

Res après

El Barça no va aprendre de la mala experiència davant el Celta. Abans de ficar-se a abordar una defensa de cinc i les dificultats que entranya, era bàsic evitar un gol del Mallorca per impedir que es multipliquessin els problemes. Ni una cosa ni l’altra.

Va regalar els dos gols, al principi i al final del primer temps i no va saber esquerdar el mur vermell. Lamine Yamal, en una altra meravellosa aparició, es va aliar amb Fermín per igualar el marcador. El Barça, però, no va passar d’allà, esgotat l’encert i sense poder culminar una altra de remuntada.

Abdon Prats, després de marcar el segon gol del Mallorca. /

Miquel Borràs

Nous centrals

Xavi va canviar els dos centrals un dia en què la seva previsible activitat anava a ser baixa, més enllà que Koundé i Christensen necessitessin descansar, un per haver-ho jugat tot i l’altre per les seves molèsties físiques. No obstant, Aguirre va carregar el seu atac amb Muriqi i Abdon Prats, els dos davanters més potents en una alineació pensant més en la pròxima cita amb el Rayo.

Araujo i Iñigo es van estrenar com a parella en competició. El Barça no té cap poder físic a l’eix de la defensa; tampoc era necessari que els centrals es lluïssin traient la pilota. La fluïdesa s’havia d’obtenir amb els migcampistes. Muriqi i Prats els van portar al límit i cap dels dos estava per donar el seu límit.

Tots retratats

Iñigo va sortir a la foto del primer gol com a destinatari d’un rutinària passada de Ter Stegen que no s’esperava per la falta de costum, més imprecisa que perillosa aquesta pilota, i Araujo va sortir en la del segon, vençut en la carrera per Abdon. La falta de ritme els va condemnar a tots dos en accions purament competitives.

Si els gegants blaugrana perdien gairebé tots els duels, és fàcil imaginar com seria l’assumpte per als altres en un duel de frecs a frecs davant el qual només va plantar cara el més petit: Gavi.

Entre l’empenta de Gavi i la rapidesa de Raphinha s’aguantava el Barça, que tan fàcilment havia cedit el primer gol com el segon, just quan semblava sotmetre el rival amb successius xuts de Raphinha i João Félix. Lamine va agitar l’equip en la seva aparició amb una acció que va culminar simulant un penal.

Inspiració interrompuda

¿El Barça pot jugar sense Lewandowski? Sí. Naturalment. Va poder l’any passat. El polonès va faltar vuit vegades en l’alineació i el Barça es va apuntar vuit victòries, entre les quals, algunes de mèrit com davant el Madrid (la semifinal anada de la Copa), l’Atlètic i el Girona. Xavi va interrompre la inspiració sobrevinguda amb els sis gols que s’ha apuntat en cinc partits i el polonès no la va recuperar en la mitja hora que va jugar.

Ferran va ser el nou inicial del Barça en una nit travada amb tants centrals i tan pocs espais. Li va caure una bonica centrada de Raphinha a l’àrea, i poca cosa més. Va jugar de cara als seus companys, d’esquena a la porteria. Raphinha va estar més actiu, esperonat per les dosis de suplència, fins al punt que va deixar Maffeo rebentat amb la sobredosi de treball que li va donar.

Absent de Jong, ningú es va encarregar de conduir la pilota per crear successius dos contra uns per superar línies. Avançar era fàcil: el Mallorca va saber contenir el Barça sense endarrerir-se gaire. Va anar retrocedint a mesura que veia acostar-se el final per la por de perdre el botí. Lamine el va posar en perill, però només va ser una amenaça que van saber gestionar.

Els jugadors del Barça celebren el gol de l’empat obra de Fermín. /

Cati Cladera

Fitxa tècnica

Mallorca: Rajkovic (8); Gio (6), Valjent (6), Nastasic (6), Copete (5), Maffeo (4); Sánchez (5), Samuel Costa (5), Dani Rodríguez (6); Abdon (7), Muriqi (8).

Tècnic: Javier Aguirre (7).

Canvis: Jaume Costa (5) per Maffeo (m. 35); Darder (6) per Abdon (m. 61); Larín (4) per Sánchez (m. 61); Van der Heyden (sc) per Gio (m. 85); Morlanes (sc) per Rodríguez (m. 85).

Barcelona Ter Stegen (4); Cancelo (5), Araujo (4), Iñigo (4), Balde (5); Gündogan (4), Romeu (4), Gavi (7); Raphinha (8), Ferran (5), João Félix (5). Tècnic: Xavi Hernández (5). Canvis: Lewandowski (4) per Ferran (m. 57); Fermín (7) per Romeu (m. 64); Lamine Yamal (7) per João Félix (m. 64); Koundé (sc) per Iñigo (m. 78).

Gols: 1-0 (m. 8), Muriqi; 1-1 (m. 41), Raphinha; 2-1 (m. 45 +3), Abdon; 2-2 (m. 75), Fermín.

Àrbitre: Muñiz Ruiz (4), gallec.  

Notícies relacionades

Targetes: Romeu, Sr. Rodríguez, Nastasic, Aguirre.

Estadi: Son Moix.