ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça s’estrena a la Lliga a Montjuïc per als seus 17.550 abonats i sense inscriure més jugadors

L’equip del sancionat Xavi disputa el seu primer partit oficial a la seva casa de lloguer contra el Cadis

El Barça s’estrena a la Lliga a Montjuïc per als seus 17.550 abonats i sense inscriure més jugadors

FCB

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Sembla el plantejament d’una pel·lícula distòpica: l’Espanyol, presumint de ser el club català amb més socis abonats. Presumeix amb raó. Malgrat xipollejar a Segona, supera el FC Barcelona en fidelitat de la seva massa social. La realitat és així d’estranya. Montjuïc ha provocat una espècie de curtcircuit entre els socis, l’equip i el club. Tot just 17.550 incondicionals potencials veuran l’estrena de lliga del Barça de Xavi a la casa de lloguer mentre es reforma la de tota la vida, un Camp Nou al qual ja se li veu l’esquelet. Si les grades acaben tenint un bon aspecte en el partit d’aquest diumenge davant el Cadis (19.30 hores) haurà de ser gràcies a uns quants milers dels turistes que aquests dies fan voltes acalorades per Barcelona.

La plantilla blaugrana va fer aquest dissabte l’ascens a la muntanya olímpica per entrenar i preparar el segon partit de la Lliga després del rugós empat davant el Getafe de la jornada inaugural. Inicialment, els dubtes de Xavi raurien en qui ubicar al lateral dret davant l’absència del lesionat Araujo (¿Sergi Roberto? ¿Kounde?) i com reemplaçar Raphinha, sancionat per dos partits (¿Ferran Torres? ¿Ansu Fati? ¿Lamine Yamal?).

En ocasions el tècnic ha optat per forçar Alejandro Balde en el lateral dret, però l’absència de Marcos Alonso sembla reduir les opcions d’aquesta variant. Marcos Alonso no està disponible perquè el club, per segona jornada consecutiva, no l’ha pogut inscriure en el registre de LaLiga. Ni ell, ni Iñaki Peña ni tampoc l’encara ranc Iñigo Martínez. No hi ha hagut injecció econòmica aquesta setmana, no hi ha hagut conill del barret de copa de Joan Laporta, i els tres hauran d’esperar una miqueta més per normalitzar la seva situació.

Respecte a l’atac, l’ortodòxia dicta que el substitut de Raphinha hauria de ser Ferran Torres, però a Getafe Xavi va prioritzar Lamine Yamal, l’adolescent de 16 anys, per dotar d’ullal el joc ofensiu. Ansu Fati, sempre a la boca de tothom, «patrimoni del club», segons l’entrenador, sospira per algun retoc del sistema que li permeti formar part d’algun onze titular. ¿Dia per al 4-3-3?

Xavi, sancionat

Xavi, sancionat com Raphinha, veurà l’enfrontament davant el Cadis des d’una posició elevada de l’estadi olímpic, se suposa que no gaire lluny de Deco, que ocuparà un seient a la llotja ja com a director esportiu oficial i no com a assessor extern de Laporta, com encara passa amb altres personalitats.

Deco, vencedor en el pols del poder desenvolupat a les oficines del club, té la missió de buidar la caseta amb elements sobrants i incorporar com a mínim un lateral. Les negociacions per Cancelo amb el Manchester City fan pinta que no es resoldran fins als últims dies del mercat.

A propòsit de Cancelo i Joao Felix

Notícies relacionades

Per allà ronda també la figura de Joao Felix, al qual Simeone no sap ja com dir que no compta amb ell. Aquest dissabte es va produir una altra mostra. Tant Cancelo com Joao Felix estan representats per Jorge Mendes, bon compare de tots –ara sí– dels que envien als despatxos del club blaugrana. Xavi vol el primer dels seus clients però no el segon.

Potser cap dels dos té prou popularitat per omplir l’aforament de 50.000 persones que permet Montjuïc, però sobretot Cancelo cobriria un forat important a la plantilla. Falta veure si avui, en l’obertura del teló de lliga, se superen els 35.224 espectadors del dia del Gamper.