TORNARÀ DESPRÉS DE L’ATURADA DE LLIGA

Araujo pateix una lesió muscular, que el tindrà un mes de baixa

Araujo pateix una lesió muscular, que el tindrà un mes de baixa

Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ja va notar una cosa estranya als músculs durant el Gamper. Però Ronald Araujo va poder completar, en canvi, els 90 minuts davant el Getafe en la primera jornada de Lliga, ja destinat a la seva nova funció de lateral dret perquè Xavi ha ressituat Koundé com a central. I ara, just quan el Barça estava preparant el debut oficial a Montjuïc, el defensa uruguaià ha patit, segons va informar el club blaugrana, «una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra».

No s’ha especificat el temps que haurà d’estar de baixa, però les primeres estimacions indiquen que Araujo estaria un mes de baixa. «La seva evolució marcarà la disponibilitat», s’ha limitat a explicar el Barcelona sense voler donar més pistes sobre l’estat físic del jugador uruguaià.

Inventar una ala dreta nova

Xavi es queda, per tant, sense l’ala dreta amb què va debutar diumenge passat amb empat a Getafe (0-0). Perd per lesió Araujo i per sanció Raphinha (dos partits de càstig li va imposar el Comitè de Competició), cosa que obliga el tècnic a buscar solucions de cara a diumenge. Aquests problemes musculars de l’uruguaià ja es van viure la temporada passada.

Fins a quatre contratemps va patir i el més greu va arribar a finals de setembre quan va tenir, en un entrenament amb la selecció charrúa, «una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta». Va passar en el primer minut d’un amistós contra l’Iran.

Notícies relacionades

Gairebé 70 dies de baixa i 16 partits assegut va estar a la grada van provocar fins i tot una polèmica entre la federació uruguaiana, que va convocar el futbolista per al Mundial, i el Barça. Va ser convocat, però no va poder ni tan sols debutar.

Va ser el central a Qatar, però es va quedar sense trepitjar la gespa. El pla que té el Barça amb Araujo és que pugui reaparèixer després de l’aturada de la Lliga. O sigui, es perdrà el duel davant el Cadis, la visita al camp del Vila-real (diumenge 20, 17. 30 h), el desplaçament a Pamplona per enfrontar-se a l’Osasuna (diumenge 27, 21.00 h). Xavi vol que torni contra el Betis a Montjuïc (diumenge 17 setembre).