ACTUALITAT BLAUGRANA

Deco assumeix la direcció esportiva en detriment de Mateu Alemany

Deco assumeix la direcció esportiva en detriment de Mateu Alemany
1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Anderson Luis de Souza, més conegut com a Deco, serà oficialitzat en les pròximes hores com a director esportiu del FC Barcelona. El nomenament s’ha fet esperar, però aquest dimecres, a les oficines de l’entitat blaugrana, l’excentrecampista portuguès de 45 anys, que ja exercia ‘de facto’ el càrrec com a suposat assessor extern, assumirà tot el poder a la parcel·la d’altes i baixes del club. No només cobreix la vacant deixada per Jordi Cruyff, sinó que passarà per sobre de Mateu Alemany, el gran guru fins ara de Joan Laporta, que ha quedat relegat. El seu destí és una de les incògnites que s’haurà de resoldre immediatament. Tot apunta a una nova col·locació en el club o a una sortida.

La tardança a oficialitzar el seu nomenament es lligava en principi a la necessitat de desvincular-se de l’agència de representació de futbolistes que liderava, D20Sports, entre els quals figura el brasiler Raphinha, i tancar així un evident conflicte d’interessos abans d’ingressar en nòmina barcelonista. Això va passar fa diverses setmanes, però l’oficialització ha continuat sense arribar. Fins ara.

Reunió decisiva

Notícies relacionades

Una reunió a les oficines d’Arístides Maillol, amb la presència del president Joan Laporta, els vicepresidents Rafael Yuste i Eduard Romeu, a més de Deco, Alemany i Alejandro Echevarria (assessor perenne de Laporta sense cap càrrec), ha servit per reorganitzar l’organigrama esportiu 15 dies abans que es tanqui el mercat de fitxatges d’estiu i algunes operacions pendents de tancar.

Deco aconseguirà plens poders i Alemany sembla tenir els minuts comptats al club. Ja va fer un conat d’anar-se’n abans de l’estiu després de sospesar una oferta de l’Aston Villa que al final va assumir Monchi. Va viatjar a Birmingham i va tornar-ne sense consolidar la seva marxa i Laporta va acceptar la seva reincorporació. L’arribada de Deco semblava en principi destinada a cobrir la sortida de Cruyff, però el brasiler nacionalitzat portuguès és una veu potent i no sempre casen les seves opinions amb les d’Alemany. Manté a més una relació més que fluida amb l’influent Echevarria, que ha pogut perfectament inclinar la balança en el sentit contrari del dirigent mallorquí.