Cap alta blaugrana

El Barça, amb el mínim a l’avantsala de la Lliga: 13 inscrits amb Dembélé i Kessie

Ni tan sols l’equip té el seu primer capità registrat, Sergi Roberto, que ha de ser reingressat perquè va firmar un contracte nou

Onze equips més tampoc han apuntat cap futbolista: Reial Societat, Vila-real, Betis, Osasuna, Rayo Vallecano, Sevilla, Celta, Getafe, Granada, Las Palmas i Alabès. 

El Barça es resisteix a pagar la seva part a Dembélé en ple conflicte

El Barça, amb el mínim a l’avantsala de la Lliga: 13 inscrits amb Dembélé i Kessie

Kevin Jairaj

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si Ousmane Dembélé tanca el seu acord amb el París Saint-Germain abans del cap de setmana i Franck Kessie accelera la seva marxa, el Barça començarà la setmana del començament de la Lliga amb onze futbolistes. El mínim per visitar Getafe el diumenge 13 d’agost a les 21.30 hores.

La situació de les inscripcions, sense ser alarmant, es dibuixa inquietant per la falta de solucions que troba el club. O el cúmul de problemes que impedeixen gestionar la planificació esportiva amb certa normalitat i que es repeteixen: Jules Kounde no va poder disputar les dues primeres jornades, ja que no es va permetre la seva inscripció fins que els directius van avalar.

Un onze de garanties

Ha transcorregut un mes de mercat oficial, més el mes de juny simbòlic en el qual es van conjuminar algunes operacions en aquest àmbit, i el Barça no ha avançat ni un pas. Està igual, des d’un punt de vista reglamentari, que com va acabar la Lliga. Amb menys jugadors en nòmina, fet que ha alleugerit la massa salarial, però sense culminar totes les operacions que es va comprometre a tancar Mateu Alemany en la seva amenaça de marxar del maig.

El que compta, en veritat, és que la plantilla estigui inscrita dos dies abans de l’estrena i no només mitja plantilla, com fins ara. Els 13 futbolistes apuntats permeten fer una alineació amb garanties i compensada, però arriscada, això, sí, amb un 3-4-3, perquè només apareixen en la llista de LaLiga amb només tres defenses (Kounde, Eric i Christensen) per protegir Ter Stegen. El centre del camp és la formació estel·lar, amb De Jong exercint de migcampista, més Gavi, Pedri i la reconversió d’un davanter (la web de LaLiga suggereix Ferran Torres). Davant, Xavi podria alinear sense problemes Raphinha, Lewandowski i Ansu Fati. Kessie i Dembélé, si encara estan a Barcelona, serien els recanvis suplents.

Sense el capità

La resta dels integrants del vestidor no apareixen. Ni tan sols l’equip té el seu primer capità registrat. Sergi Roberto ha de ser reingressat perquè va firmar un contracte nou. Vindria a ser el mateix cas que els fitxats aquesta temporada: Oriol Romeu, Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez. Aquest últim està descartat per a l’estrena de la Lliga, sense haver rebut l’alta, sense haver entrenat al ritme dels seus companys en la gira i sense haver jugat cap partit des del mes d’abril.

Tampoc els renovats hi estan inscrits tot i que juguessin amb normalitat en la campanya passada. Són els caso d’Iñaki Peña, Ronald Araujo, Marcos Alonso, Alejando Balde i els recuperats de cessió Abde Ez i Fermín López, la continuïtat dels quals no està assegurada del tot. La situació actual impedeix, per tant, concretar més fitxatges.

Els esforços per reduir la massa salarial, les rebaixes de sou practicades, les reduccions de pressupost en totes les àrees i les vendes efectuades no s’han traduït en l’alleujament, almenys aparent, que la situació estigui controlada i el club pugui tenir registrats els seus futbolistes.

El panorama econòmic no s’ha aclarit amb el pas dels dies, tot i que el club es frega les mans amb les vendes de Dembélé i Kessie, que s’afegirien als 8,5 milions del Porto per Nico González. Espera obtenir diners també amb el traspàs de Clément Lenglet al Tottenham Hostpur convidat al Gamper dimarts vinent–, que s’ha retardat més del previst, i el de Sergiño Dest.

Palanca encallada

La incertesa ha augmentat, a més, amb l’encallament de la palanca que havia de solucionar la tornada a la normalitat burocràtica. Segons algunes informacions, el fons alemany que volia comprar el 16% de Barça Studios per 65 milions tenia reticències per culminar l’operació i l’aturada ha inquietat a les oficines del Camp Nou. Aquest ingrés està en el pla de viabilitat que va presentar el club a LaLiga. Va ser aprovat, i donava la llum verda a les inscripcions del Barça: les efectuades i les desitjades.

La marxa de Dembélé ha generat la decepció de Xavi, el primer defensor i a ultrança del francès, però alhora li ha permès demanar a Laporta un altre fitxatge a més dels dos que teòricament estan buscant Mateu Alemany i Deco: un lateral dret i un centrecampista que millorin Dest i Kessie. La frenada complica totes les previsions.

Un mal estès

Només el Reial Madrid exhibeix poder i suficiència, i ja té gravats en la web als cinc fitxatges efectuats. Sobrat de límit salarial, no ha tingut problemes per apuntar Jude Belligham (que ha costat 103 milions), Arda Güler (20), Fran García (5), Joselu (0,5) i Brahim, recuperat de la cessió. L’Athletic ha matriculat quatre jugadors: Paredes i Imanol, del filial; Ruiz de Galarreta, que torna després de cessió, i Ander Herrera, que va ser donat de baixa per lesió. Cap més dels altres sis clubs que han obert l’aplicació (Atlètic, Mallorca, València, Cadis, Almeria i Girona) ha completat totes les inscripcions.

Notícies relacionades

Dels gairebé 70 futbolistes que els clubs han de donar d’alta en les seves diferents modalitats (fitxats, cedits, renovats), només apareixen 20 noms.

El mal del Barça amb zero inscripcions no és particular ni exclusiu, al contrari. Onze equips més tampoc han apuntat cap futbolista: Reial Societat, Vila-real, Betis, Osasuna, Rayo Vallecano, Sevilla, Celta, Getafe, Granada, Las Palmas i Alabès. Tenen una setmana per regularitzar-se.