Jordi Alba també fitxa per l’Inter Miami

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Leo Messi, Sergio Busquets i, ara, Jordi Alba. A poc a poc es van reunint a l’Inter Miami les peces que van conviure durant anys al Camp Nou. L’‘efecte Leo’ ha provocat aquest retrobament en la nova franquícia de l’MLS (Major League Soccer) que ha viscut un sobtat procés de ‘barcelonització’.

Faltaria per saber encara si Luis Suárez, el ‘nou’ d’aquells anys en el club blaugrana, pot desvincular-se de la seva relació amb el Gremio de Porto Alegre brasiler, club que el va fitxar el desembre passat.

«Ha firmat els seus papers i ve en els pròxims dies», ha confirmat Jorge Mas, un dels propietaris de la franquícia a TyC Sports. Messi, com ja s’intuïa, no estarà sol a Miami. El davanter ja s’està entrenant amb el seu nou equip. Igual com Busquets. Tots dos debutaran aquest divendres amb el seu nou equip.

Notícies relacionades

A aquesta parella s’uneix també Jordi Alba, que va decidir abandonar el Barça malgrat que li quedava un any més de contracte. Expirava el 30 de juny del 2024, però la irrupció d’Alejandro Balde, el jove que s’ha apropiat del lateral esquerre, unit a la seva alta fitxa i el missatge de Xavi augurant-li pocs minuts en aquest curs que ja ha començat van provocar la seva sortida.

Acaba a Miami en un equip que va desorientat per la Conferència Est de l’MLS, dirigit ara per Tata Martino, el tècnic que ja va dirigir els exblaugranes en la temporada 2013-14 amb trist final. Ni Lliga. Ni Champions. Ni Copa. Ara, Alba ha decidit emprendre el mateix camí que els seus excompanys i amics. Amb 34 anys, el lateral marxa als Estats Units, malgrat que tenia propostes del futbol europeu i àrab.