RECORD A LES PIONERES

El Barça presenta la seva nova samarreta inspirada en el primer equip femení del 1971

El Barça presenta la seva nova samarreta inspirada en el primer equip femení del 1971

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Retornen les «tradicionals franges àmplies i els colors blaugrana oficials» a la nova samarreta del Barça. I Nike, sota el concepte ‘Aquí, per obrir camí’, ha mirat al passat per presentar a l’escut un rombe inspirat en la penya blaugrana femení de l’any 1971 que va jugar el primer partit femení de la història al Camp Nou.

Abans que les grues prenguessin el vell estadi per destruir-lo, es va organitzar un últim sopar per anunciar el llançament de la nova pell del Barça. Hi havia jugadores (Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Carolina Graham Hansen), jugadors (Araujo, Gavi, Ansu, Balde) juntament amb artistes (Bad Gyal, Leiti, Julieta, Mushkaa i La Manso) amb connexió especial amb Barcelona.

Notícies relacionades

Tots es van reunir per col·locar-se la nova samarreta la singularitat més gran de la qual és prendre aquest rombe del femení el 1971, que conté una història oculta quan el 1970 Inma Cabecerán va enviar una carta al llavors president del club, Agustí Montal, proposant-li la creació d’un equip femení.

I, finalment, es va fer jugant-se un partit, però sense públic al Camp Nou. Un any després, i gràcies a aquest partit, es constitueix la penya femenina i es va jugar un partit, que va ser el germen del que s’ha construït al segle XXI amb el Barça ‘Alexia Putellas, Aitana, Patri Guijarro, Graham Hansen, entre d’altres, omplint el Camp Nou en diversos partits. Transformades en un fenomen que transcendeix el purament esportiu.