TRENDING BARÇA

De perdre la feina a donar una exclusiva de Messi de 7 milions de visualitzacions

De perdre la feina a donar una exclusiva de Messi de 7 milions de visualitzacions
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El periodista Toni Juanmartí es va asseure en una taula d’una cafeteria dilluns passat, va treure el mòbil i va escriure el tuit que feia dies que remugava. Comunicava als seus més de 100.000 seguidors que deixava la seva feina, al diari esportiu digital Relevo. «Vaig pensar que al fer-ho públic se’m podria obrir una oportunitat laboral».

Va veure que a darrere seu hi havia algú que s’assemblava a Jorge Messi, pare i agent del mite argentí. Es va fixar en un tatuatge que portava al braç. Va googlejar a la recerca d’imatges que confirmessin que aquell tatuatge corresponia a qui es pensava que era. Confirmat.

Mitja hora després, el pare de Messi es va aixecar i Toni va fer el mateix. Sabia que Joan Laporta vivia a prop i que allà havia mantingut últimament algunes reunions importants de club, com amb Deco. Jorge Messi va agafar el cotxe i Toni, seguint la seva intuïció, va caminar ràpid. Van arribar-hi gairebé alhora, perquè de vegades amb cotxe cal fer més volta.

Tot a prop

El pare va aparcar al pàrquing de les oficines que els Messi tenen a la Diagonal, a quatre passes del domicili de Laporta. I Toni va esperar. I quan estava a punt de perdre l’esperança, de sentir que la intuïció li havia fallat, Jorge Messi va reaparèixer caminant lentament. «Va estar més d’un quart d’hora sota la casa de Laporta». Estrany. «Ara tinc la sensació que buscava que algú el cacés», explica Toni.

El periodista va treure el mòbil i va gravar el pare entrant a l’edifici on viu el president barcelonista, que va baixar a obrir-li la porta. Toni va optar per penjar de seguida el vídeo al seu compte de Twitter, amb el qual va aixecar la llebre.

Aviat hi van acudir diversos periodistes, atents, que van documentar la sortida del progenitor –només 20 minuts després que comencés la reunió– i que li van fer confessar, a la carrera, frases que van confondre sobre el retorn del jugador al Barça. Però ell, Toni, va ser qui en va treure més profit digital. El seu vídeo va rebre més de 7 milions de visualitzacions. Un èxit rotund. 

No quedar com el dolent

Notícies relacionades

Toni, que va estar 11 anys treballant a Sport, escriu i tuiteja bàsicament sobre el Barça. ¿Quina és la seva opinió del desenllaç del cas Messi? «Vist en perspectiva, crec que es va produir una guerra pel relat. Leo Messi volia demostrar al barcelonisme que no era un pesseter. Laporta volia dir que havia fet el possible per intentar que el jugador tornés. Jorge Messi volia demostrar al seu fill, que patia per la incertesa, que ho havia intentat tot. Ningú ha volgut quedar com el dolent».

I afegeix: «Jo crec que si el Barça de debò hagués volgut que Messi tornés, hauria hagut de moure’s abans i millor. Diria que el Barça no s’ha desviscut pel seu retorn». Toni confia a reincorporar-se al mercat laboral fent el que li agrada. Tot apunta que ho farà aviat.