L’ÚLTIMA ESTACIÓ

EUA, retir daurat de grans llegendes: Messi, Pelé, Cruyff, Beckenbauer...

EUA, retir daurat de grans llegendes: Messi, Pelé, Cruyff, Beckenbauer...

@NYCosmos

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No és res nou que les grans llegendes del futbol acabin les seves carreres esportives als Estats Units, un immens país que viu en la permanent recerca d’un idil·li definitiu amb el ‘soccer’. Messi segueix la ruta traçada el segle passat per Pelé (Cosmos de Nova York), Cruyff (Los Angeles Aztecs i Washington Diplomats) i Beckenbauer (Cosmos).

Tot va arrencar en la dècada dels 70, entre ells Eusebio, George Best, Gerd Müller, Neeskens, i ara, ja al segle XXI, van sortir jugadors d’excel·lent nivell (Beckham, Kaká, Vila, Ibrahimovic, Henry, Lampard, Pirlo, Rooney...), però cap comparable amb l’impacte que provocarà l’aterratge a Miami de Messi.

Pelé (Cosmos, 1975-1977)

Estava ja semiretirat ‘O Rei’ quan va rebre la trucada del futbol nord-americà. Va ser el seu segon club. El primer i de tota la seva vida era el Santos. Va ser només dos anys al Cosmos de Nova York en el primer projecte de club galàctic que es va crear als Estats Units.

Beckenbauer (Cosmos, 1977-1980 i 1983)

Notícies relacionades

Després de 14 temporades al Bayern de Munic, on va construir la imatge del lliure modern, ‘el Kàiser’ va marxar a Nova York. Beckenbauer va jugar en dues etapes al Cosmos. La primera va durar tres anys (1977-1980) i va coincidir amb Pelé. Després, va tornar a Alemanya per enrolar-se a l’Hamburg abans de tornar als Estats Units per retirar-se amb una última temporada al Cosmos.

Johan Cruyff (Los Angeles Aztecs, 1979; Washington Diplomats, 1980)

Després d’abandonar el Barça, Johan va marxar als Estats Units. Va emprendre una aventura en dos clubs. Primer a Los Angeles; després, a Washington, on va tornar després del seu estrany pas pel Llevant, que era a Segona Divisió. Cruyff, després d’aquest pas per Amèrica del Nord, encara va tenir temps de jugar, de nou, a l’Ajax i acabar la seva carrera esportiva al Feyenoord.