La crònica del Vissel-Barça, el comiat blaugrana de la temporada: Pablo Torre brilla davant Iniesta

Reuters

5
Marcos López

La nit a Tòquio era plujosa. I Andrés Iniesta, que s’està acomiadant del Japó, estava embriagat d’emoció. Abans fins i tot que comencés l’amistós contra el Barça en què Pablo Torre s’ho ha passat genial. Dos minuts, dues assistències, dos gols.

A l’inici, ha regalat un caramel per a Kessie (0-1, m. 16); després n’ha entregat un altre servint un córner que ha rematat còmodament amb el cap Eric Garcia, que ha aprofitat la debilitat defensiva del Vissel (0-2, m. 18). Arribat el minut 80, Iniesta ha sigut substituït, ha fet la reverència a l’estil japonès i Xavi, que s’havia aixecat de la banqueta, s’ha fos en una emotiva abraçada amb el seu amic, mentre el públic ovacionava el geni de Fuentealbilla.

Era el segon. I, igual que el primer, ha estat ple d’emoció. Iniesta ja s’havia estremit a l’abraçar-se amb Xavi al túnel dels vestidors de l’imponent Estadi Olímpic de la capital japonesa. Aquesta abraçada contenia tones d’història del Barça. Era, a més, un inevitable viatge a la nostàlgia del millor temps mai viscut per aquest club.

Després de la salutació de dos vells amics, ha començat el partit que significava l’epíleg de la temporada blaugrana, la primera completa amb Xavi a la banqueta, que ha acabat amb la Lliga i la Supercopa al Museu. I d’abraçada en abraçada amb Iniesta

Després, envoltat per la Valeria, el Paolo Andrea, el Romeo i la Siena, els seus quatre fills, s’ha dirigit cap al centre del terreny de joc portant l’Olympia, la cinquena, entre els seus braços.

Iniesta ja vivia amb molta emoció el partit. I després, ja en la gespa molla per la pluja que queia sobre Tòquio, s’ha sentit feliç, disfrutant amb la pilota, construint el joc d’atac del Vissel, que ha marxat al descans ja perdent (0-2).

Més de 50.000 persones assistien a l’amistós amb què el Barça acomiadava Iniesta i tancava la temporada. Un partit senzill per a l’equip de Xavi, que ha incrustat Frenkie de Jong – lluïa el braçalet de capità– com a central, formant parella a l’eix amb Eric Garcia.

Apareix Araujo a la gespa

Julián Araujo, el defensa mexicà que ha participat en rues, festes, comiats i homenatges, debutava, a la fi, amb la samarreta blaugrana. El jove mexicà ha exercit de lateral dret i ha patit amb l’eterna tècnica d’Iniesta, que ha deixat un parell d’accions que han aixecat l’entusiasme dels aficionats.

Araujo no trobava la fórmula per frenar el capità del Vissel, que ha disfrutat en la primera meitat accelerant ben a prop de l’àrea. Però l’equip japonès ha topat amb l’encert d’Iñaki Peña, el porter que ha deixat tres bones parades just abans d’arribar al descans

Debuten Pau Prim, Dani Rodríguez, Héctor Fort, Marc Guiu i Unai Hernández

Xavi, per la seva banda, ha obert la porta del primer equip a dos juvenils que enlluernen a la Masia: Pau Prim, un mig centre creatiu, i Dani Rodríguez, un extrem ubicat a la banda dreta. El domini inicial blaugrana, reflectit en els dos gols, s’ha anat diluint amb el pas dels minuts, i l’equip ha resistit gràcies a les parades d’Iñaki Peña.

En canvi, ha adquirit més protagonisme Iniesta, que s’ha sentit feliç d’arribar a l’àrea amb perill. Tant amb passades ‘iniestanes’, esquivant la defensa, com amb un parell de xuts inquietants.

En la segona part, Xavi ha revolucionat l’equip introduint fins a sis canvis, inclosos els joves Héctor Fort, que s’ha mogut per la banda dreta de la defensa i ha desplaçat el mexicà Araujo a l’esquerra, i Marc Guiu, mentre Iniesta continuava fent de les seves, dibuixant driblatges i jugades a la frontal de l’àrea blaugrana, i teixint una exquisida societat amb Sergi Samper, un altre exblaugrana.

El Vissel continuava intentant el gol. Un gol que no arribava perquè el quadro japonès fallava en la definició, mentre Pablo Torre, abans de ser substituït, deixava un altre córner boníssim perquè Marc Guiu, el jove davanter (17 anys), firmés una gran rematada. A poc a poc, el ritme del partit queia mentre Xavi donava un record per a tota la vida a aquests juvenils, que mai oblidaran la nit de Tòquio en què van debutar amb el primer equip del Barça.

Just quan Iniesta prepara les seves maletes per continuar jugant. El ‘vuit’ ha sigut substituït en el minut 80. Res ha sigut casual a Tòquio. I, amb 39 anys, sense signes d’apagar-se aquesta passió pel futbol que oculta el seu cos, està fent les maletes al Japó. ¿Per anar on? Encara no se sap. Però vol continuar a la gespa. S’emportarà de record una samarreta que li ha regalat el Barça, firmada per tots els blaugranes. Amb el vuit, és clar.

La fitxa del Vissel Kobe - Barça (0-2)

Vissel Kobe: Maekawa (Megiolaro, m. 87), Takahashi, Ozaki, Hatsuse, Saito, Osaki (Thuler, m. 80), Samper (Nakasaka, m. 80), Iniesta (Ide, minuto 80), Yuruki (Terasaka, m. 87), Sasaki (Muto, m. 80) i Lincoln (Osako, m. 84).

Barça: Iñaki Peña (Arnau Tenas, m. 60), Julián Araujo, Eric García, De Jong (Koundé, m. 46), Marcos Alonso (Héctor Fort, m. 46), Kessie (Gavi, m. 46), Pau Prim, Pablo Torre (Unai Hernández, m. 60), Dani Rodríguez (Ferran Torres, m 46), Lewandowski (Marc Guiu, m. 46) i Ansu Fati (Raphinha, m. 46).

Gols: 0-1, Kessie (m. 16); 0-2, Eric Garcia (m. 18)