El pla de viabilitat

El Barça també retallarà les seccions no professionals

  • El FC Barcelona tancarà Barça TV el 30 de juny

El Barça també retallarà les seccions no professionals

@FCBbasket_fem

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona ha comunicat aquest migdia que el pla de viabilitat també afectarà la baula més feble del club: les seccions no professionals. Sense entrar en concrecions, un comunicat del club afirma que «s’adequarà l’estructura dels esports ‘amateurs’ a l’actual situació econòmica del club, sense que afecti la supervivència de cap de les seccions». La junta farà un ajust de la situació esportiva d’alguns primers equips, sense concretar més, i afirma que garantirà les millors condicions possibles per a les categories inferiors. El pressupost de les seccions no professionals és inferior als quatre milions d’euros, que es destinen majoritàriament als costos del desplaçaments, salari de personal esportiu i material. El capítol de despeses del pressupost actual de 1.255 milions per a aquesta temporada s’eleva a 1.065 milions.

El club apunta en la seva nota que es tracta d’una decisió de «caràcter transitori» que afecta les seccions d’atletisme, rugbi, voleibol, hoquei herba, patinatge artístic, bàsquet femení i bàsquet en cadira de rodes. En tots els seus equips hi ha uns 1.500 esportistes entre la base i els primers equips. El de bàsquet femení, el Barça CBS, va debutar la passada temporada en la màxima categoria, la Lliga Endesa, en la qual va disputar les semifinals pel títol.

Notícies relacionades

En la seva nota, el club també ha comunicat que s’està avançant en el projecte d’instal·lar una pista de gel temporal, després que el museu ocupi la Pista de Gel amb motiu de l’inici de les obres de l’Espai Barça. Serà operativa al campus de la UB de la Diagonal a finals d’any. Aquesta instal·lació provisional serà utilitzada tant per l’escola, com pels patinadors sobre gel i els equips del Barça Hoquei Gel.

«L’adequació transitòria en els esports ‘amateurs’ respon únicament a la situació econòmica del club, de la qual no pot excloure’s cap dels seus departaments», diu la nota.