BARÇA-LOGRONYO (34-23)

El Barça conquereix la desena Copa del Rei d’handbol seguida

Pedro Puentes Hoyos / Efe

1

El Barça va conquerir la desena Copa del Rei consecutiva (27a en tota la història), aquesta vegada contra el BM Logronyo (34-23), en la final disputada a Santander. La claredat del marcador revela el domini exercit pels blaugrana durant el partit i durant l’última dècada en l’handbol espanyol, en què va sumant títol rere títol.

El Logronyo no va tenir opció contra un Barça que fa dues setmanes l’havia superat per 43-30 en el partit de Lliga al Palau. I no la va tenir perquè no podia contrarestar el potencial ofensiu blaugrana si, a més, s’unia a una magnífica actuació d’Emil Nielsen sota els pals en lloc de Pérez de Vargas, elegit el jugador més valuós del partit. Les seves parades van acomplexar els de la Rioja, que malgrat els esforços per mantenir-se a prop en el marcador es van apagar en el segon temps.

Ja ho tenien difícil en el descans amb 20-13, en l’empemta barcelonista que es va produir a partir del minut 13. L’11-9 es va transformar en un 18-9 deu minuts després. El Logronyo només va tenir avantatge en el marcador als cinc minuts, amb el 3-4. Després va anar a remolc i el cansament de la semifinal, unit a una plantilla més limitada, no li va permetre aguantar el ritme del Barça. Disputar la final, com en el 2017 i el 2018, també perdudes contra els blaugrana, els va reportar la classificació per a la Lliga Europea EHF i la Supercopa Ibèrica de la pròxima campanya.

El Barça va sortir enèrgic després del descans per la intensitat que va demanar Antonio Carlos Ortega, un ritme alt que serà imprescindible per abordar d’aquí un mes la fase final europea. El parcial de 4-1 va apagar les il·lusions dels de la Rioja i a partir de llavors es van succeir atacs i més atacs en un epíleg de partit més entretingut que emocionant.