«NO TENEN RES»

Laporta i el cas Negreira: «Quedaran en evidència personatges i institucions»

El president del Barça garanteix que els dirigents defensaran l’entitat «fins a l’última gota de sang»

Laporta i el cas Negreira: «Quedaran en evidència personatges i institucions»
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joan Laporta va repetir davant dues audiències de penyistes del Barça, a Granada i a Alacant, que el Barça és objecte d’una campanya de difamació amb el cas Negreira que l’única cosa que persegueix és erosionar l’equip per impedir-li que conquereixi títols i forçar els dirigents a cedir el control del club. Davant d’això, el màxim dirigent blaugrana va demanar «unitat» i «suport» als aficionats culers.

El Barça encara no ha aclarit oficialmentquin és el grau d’implicació de l’entitat i dels presidents, des de Joan Gaspart a Josep Maria Bartomeu, passant per Joan Laporta i Sandro Rosell en el pagament d’unes quantitats que superen els 7 milions d’euros a José María Enríquez Negreira i al seu fill Javier Enríquez Romero des del 2001 al 2018. La informació que ha transcendit és la del sumari que s’està instruint.

«No tenen res i l’únic que han volgut és tacar la nostra reputació i honorabilitat» va clamar Laporta en el discurs que va donar a Órgiva (Granada) divendres a la nit, en el XIV Congrés de Penyes Barcelonistes d’Andalusia, Ceuta i Melilla.

«No tenen res i l’únic que han volgut és tacar la nostra reputació i honorabilitat»

El president entén que la unitat és el principal recurs dels culers «per defensar el nostre escut, la nostra essència, el nostre model de propietat» contra els intents que el Barça s’acabi convertint en una societat anònima.

«Ens estem jugant molt amb tot el que està passant», va clamar Laporta, i va reiterar que fa «123 anys que el Barça mostra valors, compromís, honestedat i ‘fair play’ perquè així entenem el futbol, l’esport i la vida». Davant «la tàctica» dels adversaris barcelonistes, a qui no va identificar ni va concretar, d’«ofegar-nos, esprémer-nos, fins que cedim», el dirigent va prometre, exaltat: «Defensarem el Barça fins a l’última gota de sang».

Exemples de neteja

Laporta va assegurar davant els penyistes d’Andalusia, com als d’Alacant, a qui s’ha dirigit aquest dissabte que el Barça està sent «embrutat» per uns «atacs molt greus al nostre escut que no tenen res a veure amb la realitat». Va reiterar la neteja dels triomfs blaugrana «gràcies a l’esforç, al talent, a la qualitat i al compromís dels jugadors». «És molt lleig el que estan fent», va il·lustrar els penyistes del fet que la campanya «denigrant» contra la reputació del club «no és casualitat».

En el discurs que va fer a l’Ajuntament de Sant Miquel de les Salines, dins de la IX Trobada de Penyes Barcelonistes d’Alacant, va reiterar la seva «indignació» pels atacs rebuts i va posar els exjugadors Ricardo Serna i Julio Alberto Moreno com a exemples de l’«esforç, el compromís, la feina i la qualitat» dels futbolistes barcelonistes perquè no necessitessin ajudes arbitrals per guanyar.

Cita als jutjats

Notícies relacionades

«Qui ataqui l’honorabilitat del Barça s’haurà d’explicar als jutjats», va garantir, sense detallar noms ni grups dels que difonen les maledicències. «Ara al davant els tenim tots. Quedaran en evidència molts personatges i institucions», va afegir, sobre un ampli espectre que formen «la gent que intenta controlar el club, se suposa que Javier Tebas com a president de la Lliga de Futbol Professional perquè «no firmem amb determinat fons d’inversió i busquem un nou model de competició» (en al·lusió a CVC i la creació de la Superlliga) i els sectors afins al madridisme com a màxim adversari del Barça a la Lliga i a la Copa.

«Ara que sortim d’un túnel no és casualitat. Intenten desestabilitzar-nos i no ho aconseguiran», va prometre Laporta, esperançat que «la resiliència» del barcelonisme permeti sobreviure a la tempesta i l’equip de Xavi Hernández pugui donar «moltes alegries» a l’afició barcelonista: «Som referència del món de l’esport i continuarem sent admirats per milions de persones».