VISITA A L’ELX (DISSABTE, 21 H)

El Barça pateix sis baixes per anar a Elx

Xavi reprèn els entrenaments amb problemes per compondre una alineació i el dilema d’Araujo

El Barça pateix sis baixes per anar a Elx

FCB

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça va marxar de vacances amb cinc baixes per a la visita a Elx d’aquest dissabte (21 h) i durant l’aturada de les seleccions en va sumar una altra més: la d’Andreas Christensen, que va caure al quart d’hora de jugar el primer partit amb Dinamarca. Amb els dits creuats s’ha mantingut Xavi durant 15 dies per evitar més pèrdues. 

Els va descreuar ahir al repassar l’estat físic dels internacionals ara que tornen. De les sis baixes, només Ronald Araujo podria estar recuperat per jugar al Martínez Valero. Un dilema perquè el defensa uruguaià és imprescindible per a la cita de dimecres vinent contra el Madrid en la semifinal de Copa.

Just després del clàssic va perdre Araujo i Frenkie de Jong. S’unien a les ja conegudes, també per lesió, de Pedri, que va recaure, i d’Ousmane Dembélé. Raphinha, a més, va veure la cinquena targeta i està sancionat.

Marge de maniobra

Xavi té marge de maniobra en defensa per no forçar Araujo: Koundé, Eric, Marcos, Balde, Alba i el polivalent Sergi Roberto. Té molt menys capacitat de combinació al centre del camp i la davantera. En funció de l’estat físic dels futbolistes es decantarà per la fórmula dels tres puntes o dels dos davanters més el fals extrem.

Notícies relacionades

Apareix de nou el comodí de Sergi Roberto per combinar amb Kessié, Busquets, Gavi i Pablo Torre. Al davant, tot està clar: Ferran, Ansu Fati i Lewandowski són els tres davanters utilitzables.

Davant l’escassetat d’efectius, Xavi va reclutar per a la sessió dos centrecampistes (Marc Casadó i Aleix Garrido) i dos davanters: Estanis Pedrola i Ángel Alarcón.