BARÇA JUVENIL – AZ ALKMAAR (0-3)

L’AZ Alkmaar elimina el Barça de la Youth League amb un ampli triomf (0-3)

@FCBmasia

2

Un golàs, superb golàs des del centre del camp de Kees Smit, ha obert el camí del triomf de l’AZ Alkmaar sobre el juvenil del Barça en els vuitens de final de la Youth League. Aquest gol del jugador neerlandès, després d’un error en la sortida del joc blaugrana, ha exercit de detonant per a una contundent derrota (0-3), que impedeix, a més, que en quarts de final es lliuri un clàssic amb el Madrid juvenil, que sí que ha fet la seva feina després de derrotar el Salzburg (3-1) a la ciutat esportiva blanca de Valdebebas.

En aquesta eliminatòria a partit únic, el Barça d’Òscar López no ha tingut la lucidesa necessària per dominar el partit, malgrat que tenien a l’onze inicial tres futbolistes que ja han debutat amb el primer equip: el central Chadi Riad, el centrecampista Marc Casadó i l’extrem Ilias Akhomach. Alarcón, que ha sigut citat per Xavi per al clàssic de Copa del Bernabéu d’aquest dijous, assistia des de la grada al duel que ha acabat en empat en la primera part.

Jugades polèmiques

El Barça s’ha queixat, camí dels vestidors, d’un claríssim penal sobre Unai, que no ha sigut assenyalat pel col·legiat. Tot ha canviat en la segona meitat davant 891 espectadors que s’han donat cita a l’estadi Johan Cruyff. Aquesta puntada de Smit, mig centre neerlandès, de 17 anys, des del cercle central aprofitant una pilota perduda per Lamine Yamal ha sacsejat el Barça. Ha vist que Astralaga, el porter blaugrana, estava avançat i ha clavat la pilota a l’escaire esquerre (m. 56).

L’equip d’Òscar López no ha superat aquest cop. Set minuts després (m. 63), i en una acció polèmica perquè hi ha intervingut un jugador que estava en fora de joc, l’AZ ha ampliat l’avantatge amb el gol de Meerdink aprofitant que Astralaga no s’ha quedat la pilota en el xut d’Adda. El Barça s’ha queixat del penal no xiulat i del fora de joc no senyalitzat.

‘Pocho’ Román, dues grogues en 12 minuts

A la Youth League no s’hi aplica el VAR, cosa que ha complicat encara més el partit a l’acabar els blaugrana amb 10 jugadors per l’expulsió de l’argentí ‘Pocho’ Román. Hi ha entrat en el minut 62, ha vist la primera groga en el 68 i la segona, després de simular un penal, en el 74. O sigui, només ha estat 12 minuts a la gespa, quan es consumia el partit, ja en el temps afegit, amb el 0-3, obra de nou de Meerdink, el davanter centre de l’AZ.

El Barça ha quedat eliminat i no hi haurà, per tant, clàssic juvenil amb el Madrid.