ARRIBA EL SEVILLA AL CAMP NOU

Xavi: «Som candidats a guanyar la Lliga, no favorits»

L’entrenador blaugrana valora les opcions del Madrid i malgrat els 50 punts considera «excessiu» comparar-lo amb el de Guardiola

Xavi: «Som candidats a guanyar la Lliga, no favorits»

Alejandro García / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Som candidats a guanyar la Lliga, no favorits». Amb cinc punts d’avantatge a l’iniciar al segona volta, Xavi Hernández recorda que el Barça encara està lluny de ser campió. El títol encara està lluny, amb cinc mesos de competició i 19 partits per davant. I recorda, també, que el principal adversari és el Reial Madrid, «campió de Lliga i de la Champions League», i al qual li correspon carregar amb la pressió.

També pateix aquesta pressió el Barça, i és pel temps que fa (quatre anys) que no conquereix el títol espanyol. Una necessitat esportiva alhora que econòmica per obtenir més ingressos i justificar la inversió efectuada al remodelar la plantilla en els últims mercats de fitxatges. Excepte l’últim, en què només va vendre (Memphis i Bellerín) i no va comprar gens.

Els 50 punts

Per molt que el Barça hagi obtingut 50 punts en la primera volta, cosa que el col·loca entre els millors equips, Xavi entén que «és excessiu» comparar el seu equip amb el d’altres èpoques, referint-se al Barça de Pep Guardiola, tot i que també al de Tito Vilanova i Tata Martino, hereus d’aquell. El primer d’Ernesto Valverde també va fregar la cinquantena.

Sense sentir-se favorit, i reticent a ser comparat amb els millors referents, a Xavi ni se li passa per al cap acostar-se al rècord dels 100 punts segellat a la Lliga 2012-13 amb Vilanova. «El que vull és guanyar la Lliga, aquest és l’objectiu, tot i que sigui amb 70 punts», assegurava el tècnic egarenc.

Un Sevilla rebel

Mirarà d’impedir-l’hi, al començament de la segona volta, el Sevilla de Jorge Sampaoli, que malviu al soterrani de la taula, lluny dels llocs preferents que solia ocupar. Xavi observa indicis de recuperació a l’equip andalús i pronostica un partit «molt dur» davant un rival «rebel» per la seva situació i que compta amb futbolistes amb experiència per fer passar un mal trago al Barça.

Tot i que aquest Barça sembli que marxa rodat amb la fórmula dels quatre centrecampistes. Xavi afirma que l’equip se sent còmode amb qualsevol sistema, però reconeix que ajuntar Busquets, De Jong, Pedri i Gavi, «els jugadors que menys pilotes perden, els mal pulcres en les passades» evita, per exemple, que el Barça pateixi menys contraatacs i menys situacions de perill en l’àrea de Ter Stegen.

Set gols ha encaixat el meta alemany en 19 partits de Lliga, i 18 gols en els 11 partits d’eliminatòries, entre Champions, Supercopa i Copa. Una insòlita diferència davant la qual Xavi veu poques explicacions. Una és «la falta de concentració en moments determinats». Una altra resideix en l’absència «clau» de Koundé i Araujo, que només van jugar els dos primers partits europeus i es van lesionar. «Però no és cap excusa», responia Xavi, «són arguments».

El potencial d’Ansu i Frenkie

Notícies relacionades

A l’equip li faltarà ara Ousmane Dembélé, el futbolista més desequilibrant a l’un contra un, i a qui substitueix Raphinha. Xavi es fia del futbolista brasiler. I també d’Ansu Fati, tot i que jugui poc. Continua reclamant paciència amb el jove del planter, a qui no vol perdre amb un traspàs. «Ja li sortiran les coses», comentava, reclamant paciència amb ell.

Igual d’«imprescindible» és a ulls de l’entrenador Frenkie de Jong, un altre futbolista, igual que Xavi, que és al mercat per la urgent necessitat del Barça de guanyar diners i pal·liar el desequilibri dels 200 milions de despeses que ha de retallar. «Frenkie té potencial per fer el que vulgui. Té totes les condicions que ha de complir un centrecampista del Barça», assegurava.